marți, iulie 31

VEZI ECHIPA PROBABILA A STELEI CU CARE HAGI VA INCEPE MECIUL CU ZAGLEBIE


Hagi si-a desemnat 11-le de start pentru meciul cu Zaglebie Lubin din turul II preliminar al Ligii Campionilor.

Vezi aici echipa de start!

Poarta: Cernea

Fundasi: Golanski, Goian, Rada, P. Marin.

Mijlocasi: Banel Nicolita, Lovin, Radoi, Croitoru

Atacanti: Nicolae Dica, Rica Neaga.

Comenteaza aici primul 11 trimis de Hagi pentru meciul cu Zaglebie!

Şase medalii pentru România la olimpiada de matematică


Toţi elevii români care au participat la Olimpiada Internaţională de Matematică din acest an au fost medaliaţi. Ei au reuşit să obţină şase medalii dintre care una de aur, prin Livia Alexandra Ilie, elevă în clasa a XI-a a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Ceilalţi cinci elevi participanţi la olimpiadă au obţinut patru medalii de argint şi una de bronz. În clasamentul pe naţiuni România a ocupat locul 11.

Olimpiada Internaţională de Matematică s-a desfăşurat în acest an la Hanoi în Vietnam, iar la concurs au participat peste 500 de tineri din 98 de ţări. Olimpicii vor reveni mâine în ţară, iar la aeroport vor fi întâmpinaţi de o delegaţie a Ministerului Educaţiei.

Sursa: Realitatea TV

11 echipe calificate în UEFA, din Intertoto


11 finale s-au jucat în acest week-end în Cupa UEFA Intertoto, iar echipele calificate vor intra în urne pe 3 august pentru a-şi afla adversarii din turul doi preliminar al Cupei UEFA.

După ce Oţelul a eliminat pe Trabzonspor, Blackburn a trecut în Cupa UEFA după 4-0 cu Vetra Vilnius. Lens nu s-a încurcat cu Cernomoreţ Odessa, iar Sampdoria s-a calificat după un dublu 1-0 cu bulgarii de la Cerno More Varna. Gloria Bistriţa a fost eliminată de Forlan, la Madrid. După un surprinzător 1-1 la Chişinău, Hamburg a facut scor, 4-0 cu Dacia, în vreme ce reprezentanta Kazahstanului, Tobol Kostanay, a realizat surpriza şi a eliminat echipa lui Cosmin Bărcăuan, OFI Creta.


Sâmbătă

BLACKBURN 4-0 Vetra

Trabzonspor 1-2 OŢELUL GALAŢI

LENS 3-1 Cernomoreţ Odessa

SAMPDORIA 1-0 Cerno More Varna

ATLETICO MADRID 1-0 Gloria Bistriţa


Duminică

HAMBURGER SV 4-0 Dacia Chişinău

FC Utrecht 1-1 HAMMARBY

Rubin Kazan 0-0 RAPID VIENA

AALBORG 2-1 Gent

OFI Creta 0-1 TOBOL KOSTANAY

LEIRIA 4-1 Hajduk Kula

Sursa: Realitatea TV

Specialiştii români aduc îmbunătăţiri jocului video "Harry Potter"


Românii se numără printre cei mai buni specialişti din domeniul IT, ei inventând o tehnologie nouă pentru jocul „Harry Potter şi Ordinul Phoenixului”. Programatorii de top au ajuns să fie plătiţi la fel de bine ca şi în Germania, însă FBI avertizează că România reprezintă şi cea mai mare pepinieră de hackeri.

În versiunea mobilă a jocului „Harry Potter şi Ordinul Phoenixului”, torţele atârnate de pereţii întunecaţi din Hogwarts strălucesc într-o manieră fantastică. „Noi am inventat tehnologia, numită «luminare dinamică»”, a spus Mihai Pohonţu, Geberal Manager la divizia din România a Electronic Arts, cel mai mare editor de jocuri din lume.

Programatorii români, printre care şi echipa lui Pohonţu, sunt printre cei mai căutaţi din lume în condiţiile în care marile companii IT internaţionale îşi îndreaptă atenţia către ţările din estul Europei, pentru a beneficia de avantajele oferite de o pregătire informatică şi de limbă engleză deosebitp, la un preţ redus.

Însă cunoştinţele IT au şi o parte întunecată – ţara are o reputaţie de pepinieră pentru fraudele pe computer şi aici există o importantă comunitate de hackeri.

Sursa: CHIP

Jocurile de noroc, interzise în Second Life


Gata de azi se inchid toate jocurile de noroc din Second Life o sursa de Linden dolari care mie unu imi aducea ceva castiguri si cred ca si la multi alti.

Cazinourile din Second Life au fost închise şi toate jocurile de noroc au fost interzise, a transmis Linden Lab, editorul universului virtual Second Life, citat de ziarul francez "Le Monde".

Interdicţia jocurilor de pe urma cărora se câştigau Linden dolari vine ca urmare a respectării legii americane care interzice jocurile de noroc online, chiar dacă, remarcă "Le Monde", milioane de utilizatori/ rezidenţi din Second Life nu sunt cetăţeni ai SUA.

Sursa: Realitatea.net

Zaglebie Lubin - Steaua


Liga Campionilor - turul 2 preliminar (prima mansa)
Stadion: GOS (Lubin) - ora 21.45 (in direct la Prima TV)



Gheorghe Hagi se afla la prima aventura europeana din cariera de antrenor. S-a nimerit sa fie pe banca Stelei, si tocmai de aceea infruntarea cu Zaglebie ascunde, poate, dincolo de miza Ligii Campionilor, garantia ca 'Regele' nu si-a gresit meseria.

Contestat pe la colturi, scuzat sau pierdut in zodia ghinionului etern, antrenorul Hagi alearga ca o naluca dupa superjucatorul cu acelasi nume. Mai precis, dupa faima, abilitatile si respectul 'Regelui', fotbalistul care tavalea iarba marilor stadioane ale lumii pe ritmul horelor romanesti. Azi, in Polonia, Gica Hagi isi sustine examenul de antrenor.

Adi Ilie: "Mergem sa batem"

Delegatia Stelei a plecat ieri dimineata spre Lubin, prilej pentru managerul Adrian Ilie sa-i incurajeze pe elevii lui Hagi: 'N-am emotii. Stiu ca ne asteapta un meci greu, respectam adversarul, dar mergem sa castigam. Nu avem motive de ingrijorare, pentru ca Steaua e mai valoroasa. Speram sa inclinam lupta in favoarea noastra', a punctat 'Cobra'.

Hagi a alcatuit un lot de douazeci de jucatori pentru partida de azi, cu Zaglebie (Cernea, Vatca, Zapata - portari, Golanski, Petre Marin, Nesu, Ionut Rada, Goian, Baciu, G. Coman - fundasi, Radoi, Bicfalvi, Badoi, Nicolita, Croitoru, Lovin, Ov. Petre - mijlocasi, Neaga, Dica, Zaharia - atacanti).

Meciul Zaglebie Lubin - Steaua Bucuresti, contand pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor, se va disputa de la ora 21.45 si va fi transmis in direct de Prima TV.

luni, iulie 30

Hmmm ? Parca liniile astea 3 erau mai in dreapta ....

Se intampla si la ei nu numai la noi :P.



Vedeti mai multe poze aici.

România – cea de-a treia destinaţie din cele 58 pentru noul Maserati Granturismo


Este deja o regula ca, pe piaţa auto românească, să fie prezente modele de maşini din categoria exclusivistă, pe care le vezi rar şi în ţările bogate. Ultimul venit în categoria superlux este splendidul Granturismo de la Maserati, ce poate fi văzut şi comandat în showroomul Autoitalia din Dorobanţi. Bucureştiul devine astfel cea de-a treia capitală în care se lansează cel mai recent model Maserati, din cele 58 de ţări în care constructorul italian are reprezentanţă. Deşi are un preţ de 116.025 euro (inclusiv TVA), Autoitalia a primit deja nu mai puţin de 7 comenzi pentru Granturismo.

Dezvăluit în premieră la Salonul Auto de la Geneva, Granturismo este socotit unul dintre cele mai frumoase automobile lansate în ultimii ani. La designul original şi absolut irezistibil, se adaugă un interior suficient pentru patru persoane şi performanţe demne de o maşină sport. Luxul şi posibilităţile infinite de personalizare sunt, alături de gadgeturile sofisticate, atribute specifice unei mărci renumite pentru un segment foarte select de clienţi. Motorul – V8, 4,2 litri, 405 CP şi un cuplu maxim de 460 Nm. Pe Granturismo este disponibilă o cutie de viteze automată în şase trepte.

Suesa: Gandul

Premiul cel mare la extragerea Loto 6/49 va fi reportat

Cele şase numere norocoase de la extragerea Loto 6/49 de duminică - 43, 19, 13, 46, 38, 42 - nu au fost ghicite de nimeni, astfel că cele peste 5,2 milioane de euro puse în joc la categoria întâi vor fi din nou reportate.

La cateogoria a doua au fost 20 de câştigători, iar la categoria a treia - 1.435 de câştigători, potrivit Loteriei Române.

Aceasta a fost ultima din cele cinci trageri speciale Loto 6/49 din iulie, pentru care Loteria a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I cu 500.000 de lei.

Premiul pus în joc la extragerea de duminică - de peste 5,2 milioane de euro - este cel mai mare ca valoare din acest an şi al treilea din istoria jocului Loto 6/49.

Marele premiu de categoria I s-a câstigat anul acesta de patru ori, ultimul câştig la această categorie înregistrându-se în urmă cu 11 săptămâni, respectiv în 6 mai.

Recordul pentru acest joc îl deţine premiul de categoria I care a fost câştigat în 1 ianuarie 2006, valoarea sa fiind de 17.730.355,67 lei, urmat de premiul câştigat în 5 iunie 2005, în valoare de 17.381.610,04 lei.

Sursa: Pro Tv

Facultăţile particulare, la mare căutare!


Pentru cei care nu au fost admişi la o facultate de stat, mai există încă o şansă. Facultăţile particulare fac înscrieri până la sfârşitul lunii septembrie.
În unele dintre ele însă, locurile s-au ocupat deja până la refuz.

Dacă la facultăţile de stat candidaţii au avut la dispoziţie doar trei zile pentru înscrieri, la cele private situaţia este cu totul alta. Rectorii aşteaptă clienţi toată vara.

Foarte mulţi dintre absolvenţii de clasa a XII-a ştiu că examenul nu îi va pune în dificultate, aşa că preferă ca după bacalaureat să se înscrie direct la o faculatate privată şi în multe cazuri nici nu mai încearcă la stat. Mizează pe faptul că părinţii le vor da între 450 şi 750 de euro pe an pentru taxă.

În România există în momentul de faţă 56 de universităţi de stat, 32 particulare acreditate legal şi 28 cu autorizaţie provizorie de funcţionare. Guvernul a aprobat pentru anul acesta 62.500 de locuri în anul I la zi. Vezi video aici.

Sursa: Pro Tv

CHIVU A DEBUTAT CU INFRANGERE: ARSENAL 2-1 INTER

Noua echipa a lui Cristi Chivu, Internazionale Milano, a jucat astazi, in turneul Emirates Cup, la Londra, impotriva lui Arsenal, iar romanul si-a facut debutul in tricoul interist.

Ieri, Inter a fost invinsa, scor 2-0, de Valencia, in timp ce Arsena a reusit o victorie la limita, scor 2-1 impotriva francezilor de la PSG.

Inter a deschis scorul in minutul 62, dupa o lovitura cu capul, executata perfect de Suazo. Arsenal a egalat numai 4 minute mai tarziu dupa un sut puternic al bielorusului Hleb. Van Persy a inchis tabela la scorul de 2-1, dupa ce a ridiculizat intreaga aparare a celor de la Inter.

Site-ul oficial al campioanei Italiei noteaza ca romaul Chivu a lasat o impresie foarte buna la primul meci, el fiind folosit fundas stanga in prima repriza si in centrul apararii in partea a doua. Vezi rezumatul meciului aici.

Sursa: Sport.ro

duminică, iulie 29

Cel mai bogat om din lume este un roman


Va vine sa credeti? ... da cel mai bogat om din lume este un roman. Florin Fluturel este de profesie avocat si la 34 de ani este cel mai bogat om din lume, o sa va intrebati mai bogat decat Bill Gates? raspunsul este da, la inceputul lunii iulie Florin si-a inregistrat firma cu un capital social de 392,4 miliarde lei, adica nu mai putin de 125 miliarde de euro. Cu cei 79% detinuti din firma, el are, cel putin pe hartie, 98,75 miliarde de euro, ceea ce il face de peste doua ori mai bogat decat Bill Gates, fruntasul miliardarilor mondiali.

Are bani pentru a cumpara 1.975 de echipe Steaua

1. Cu cele 98,75 de miliarde de euro, Florin Fluturel ar putea sa-si cumpere o intreaga flotila de avioane prezidentiale tip Air Force One. Costul unuia: 160 milioane de euro. Flotila lui ar aduna 617 avioane, si nu doar doua, cum ar putea avea presedintele Basescu.

2.Fluturel ar putea detine si cele mai multe autoturisme din Romania. Daca ar dori sa achizitioneze masina - emblema a romanilor, Dacia Logan, modelul berlina cu toate dotarile, cotat la 10.200 de euro, avocatul iesean ar avea un parc auto de 9.681.372 autoturisme.

3.Ieseanul ar putea fi si cel mai important proprietar de imobile din tara. Daca ar investi in apartamente de 100.000 de euro, posibilul multimiliardar ar putea cumpara nu mai putin de 987.500 de apartamente, adica 24.687 scari de blocuri cu 10 etaje.

4. Avocatul ar putea fi si cel mai mare investitor din fotbalul romanesc. Daca Gigi Becali, patronul de la Steaua, ar accepta o oferta de 50 de milioane de euro, refuzata de el acum catva timp, pentru vanzarea clubului, Fluturel ar putea avea 1.975 de echipe ca Steaua.


Citeste tot articolul aici.

Super lucrare!!

Cum de i-a trecut prin cap sa scrie asa ceva in lucrare? Pacat ca a luat 4 cred ca merita mai mult pentru ca totusi a scris ceva :P. Ma intreb ce va zice doamna diriginta daca ii scriu asa ceva in lucrare :D, totusi ar trebui apreciata sinceritatea si cred ca merita cel putin 5 :P.



Si pentru cine nu intelege vedeti mai jos:

"Va rog frumos sa ma scuzati. N-am citit nuvela, deoarece m-a durut capul toate aceste zile si am fost racit bogza. Abia am reusit sa-mi scriu povestirea pe astazi, aceea cu argourile. Nu mi-am invatatla nici un obiect. Sunt total nepregatit pentru aceasta zi. Ieri n-am fost la scoala si nici azi n-am vrut sa vin. Mai bine nu veneam. Imi acceptati scuzele? Atunci cand imi evin din starea asta o sa ma pregatesc pentru scoala."

"Scuzele ti le accept. Dar vei suporta consecintele."

Poezie

Poate ca uni vor spune "a o stiam" sau "e cam veche" nui nimic eu o public pentru ca e frumoasa si poate ca uni chiar nu o stiu, deci sa nu aud comentarii de genu de mai sus va rog, si poate uni chiar va regasiti in poezie :P.

Va spun un lucru strict secret
M-am abonat la internet
In prima zi de stat pe chat
9 gagici am agatat

Si le-am chemat la 7 fix
La barul din cartierul X
Cand le-am zarit pe toate 9
Doamne, parc-am intrat la ZOO

Prima-i bruneta cu par drept
Pe maini, pe fatza si pe piept
Si m-a privit zimbind usor
Trantita intr-un carucior

A doua insa m-a uimit
Cu nasul ei cel ascutit
Putea sa taie castraveti
Dintr-un judetz in alt judetz

A treia mi-a rinjit cuminte
Cu gura fara nici un dinte
C-un jet de stropi s-a prezentat :
"Salut, sunt Silvia Scarlat"

A patra tipa cred c-avea
Vreo 4 tone si ceva
Din fusta-i stramta de nailon
Faceai trei huse la camion

Pe-a cincea n-o vedeam de loc
Doua grisine-n virf c-un smoc
Spre mine cand s-a indreptat
De la efort a lesinat

A sasea-i buna, ma incita
Insa de-a saptea e lipita
Vai ce mirifice fapturi
Trei maini, un ochi si doua guri

A opta arata beton
Proptita-n carja si-n baston
La 83 de ani si-un pic
Mi-a zis c-ar vrea sa-i fiu gagic

A noua tipa, dragii mei,
Te dizolvai in ochii ei
"Eu sunt Marina" mi-a soptit
O noapte-ntreaga ne-am iubit

Acuma daca vreti sa stiti
De ce am ochii obositi
Si merg mai cracanat putin
Marina mea era... Marin!

Ziua Imnului Naţional opreşte circulaţia în Capitală

Astăzi este Ziua Imnului Naţional. Cu această ocazie, Ministerul Apărării organizează o serie de manifestări, atât în Capitală, cât şi în alte localităţi din ţară. În Bucureşti, momentul va fi marcat începând cu ora 10, în Piaţa Tricolorului, din faţa Cercului Militar Naţional.

Traficul rutier va fi oprit pentru 5 minute pe Calea Victoriei şi Bulevardul Elisabeta, în intervalul 10.15-10.45, pe toată durata intonării publice a Imnului Naţional al României. Imnul va fi interpretat de formaţii de muzică militară ale Ministerului Apărării şi de Fanfara Jandarmeriei Române.

Programul ceremoniei din Capitală cuprinde oficierea unei rugăciuni pentru poporul român, discursuri şi spectacole muzicale. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai instituţiilor civile, militare şi religioase, ataşaţi militari străini acreditaţi în România, veterani de război, precum şi cadre militare în rezervă şi retragere.

Sursa: Realitatea TV

sâmbătă, iulie 28

Atletico Madrid - Gloria Bistrita 1-0 (final)

Gloria Bistrita disputa in aceasta seara returul ultimului act al Cupei UEFA Intertoto. La madrid, gloria intalneste pe Atletico, de la ora 23:00. In prima mansa echipa noastra s-a impus, scor 2-1, prin golurile reusite de Zaharia si Tilinca. Daca isi elimina adversara astazi, Bistrita va merge in turul doi preliminar al cupei UEFA.

Min.11 1-0 Greseala copilareasca comisa de Rus. Fundasul Gloriei a vrut sa degajeze, dar a trimis pana la Forlan, aflat in centrul careului mare. atacantul nu a iertat. Pacat...

Min.90 Se incheie meciul Atletico se califica datorita golului dat in deplasare.

Sursa: Prosport

Vezi golul lui Forlan mai jos:

DACIA MIOVENI 1-2 RAPID

Rapid a reusit o victorie in deplasarea de la Mioveni, scor 2-1 si este la a doua victorie in ultimele 3 zile, dupa ce a invins-o pe Dinamo in Supercupa Romaniei.

Mazilu a devenit eroul meciului pentru rapidisti, dupa ce a reusit sa deschida scorul, in minutul 65 iar mai tarziu, dupa ce Costescu a adus egalarea pentru Dacia Mioveni (73), le-a adus victoria giulestenilor, reusind dubla, in minutul 83.

Dacia Mioveni: Stanca - Baicu, Jula, Dauda, Dianu - Dobre, Neagoe, Trofin, Negoita - Vrajitoarea si Costescu
Rapid: Coman - Sapunaru, Maftei, Marius Constantin, Bozovici - Lazar, Grigorie, Maldarasanu - Buga, Cesinha si Mazilu

Sursa: Sport.ro

Otelul s-a calificat in Cupa Uefa: Trabzonspor - Otelul 1-2

Otelul Galati a obtinut o victorie exceptionala in meciul retur al finalei Cupei Uefa Intertoto dupa ce s-a impus, scor 2-1, pe terenul lui Trabzonspor. In tur echipa noastra a castigat tot cu 2-1 prin golurile marcate de Paraschuv si Stan.

Min.8: 1-0 Inceput cum nu se poate mai prost pentru echipa antrenata de Grigoras. Gazdele au deschis scorul prin Eris.

Min.13: Goooooooooooooool Otelul. Gooooooool Szekely. Dupa o faza prelungita de atac, Szekely printr-un sut tare si plasat de la marginea careului mare.

Min.89 Gooooool Otelul. Goooooooollll JULA. Otelul s-a calificat in turul 2 al Cupei UEFA.

Min.90+3: Fluier final. Turcilor nu ;e vine sa creada ca au fost eliminati din competitie. Felicitari Otelul, va dorim un parcurs cat mai lung in Cupa UEFA.


Sursa: Prosport

Învăţământul românesc, dominat de suplinitori

Şcolile româneşti sunt pline de suplinitori. Adică de cei care nu au obţinut nici măcar nota minimă şapte la titularizare. Cei 39% dintre candidaţi, care au luat note de trecere, au fost repartizaţi pe posturile de profesor.

Din 11 mii de posturi didactice vacante, peste 6 mii au rămas neocupate după examenul de titularizare. Cele mai multe posturi libere sunt la catedrele de informatică, istorie, geografie şi fizică. Locurile rămase libere pot fi ocupate de suplinitori, ca în fiecare an. Aşa se face că de la an la an sistemul educaţional este dominat de profesorii care obţin note foarte proaste la examenele de titularizare.

Doar 8000 de profesori din cei peste 30 de mii înscrişi în acest an la concursul de titularizare au luat note de trecere, iar 43% dintre ei nu au prins un loc în învăţământ. Motivul: profesorii au completat un număr prea mic de opţiuni sau au fost prea mulţi solicitanţi pentru acelaşi post.

Cel mai mare procent de candidaţi repartizaţi s-a înregistrat în judeţul Giurgiu, iar cel mai scăzut în judeţul Argeş. Rezultatele concursului de titularizare din acest an nu sunt deloc încurajatoare pentru învăţământul românesc. Aproape 20% dintre cei care se pregătesc să devină profesori au luat note la concursul de titularizare de 1, 2 sau 3, în vreme ce aproape jumătate au luat note mai degrabă modeste, între 5 şi 6,99. Note peste 7, care au permis ocuparea unui post de titular, au obţinut doar 39% dintre profesori.

Numai 33 de dascăli au reuşit să promoveze examenul cu notă maximă - 10, iar 22 de candidaţi nu au sărit de punctul din oficiu, adică de nota 1.

Sursa: Realitatea TV

GREU: STEAUA 2-1 CEAHLAUL

HAGI OBTINE PRIMA VICTORIE CARE CONTEAZA

Steaua a debutat cu dreptul in cel mai greu campionat de dupa Revolutie. La capatul drumului stau grupele Champions League, iar inceputul nu a fost de bun augur. Ceahlaul a deschis scorul in minutul 13, prin penalty-ul tranformat de Vranjkovic, iar patronul Becali l-a parasit pentru prima data pe "Rege". Steaua a revenit repede in joc, tot in urma unui penalty, de aceasta data mult prea usor acordat de arbitrul Coltescu. Linistea a fost adusa de Dica, golgheterul stelist inscriind in urma unei lovituri de la coltul terenului, cu o lovitura de cap. Meciul s-a terminat cu trei oameni mai putin pe teren, Rusmir si Vranjkovic, de la Ceahlaul, si Neaga, de la Steaua, fiind eliminati.

Hagi obtine trei puncte si asteapta dubla cu Zaglebie. Comenteaza aici prima victorie a Stelei in acest campionat

Sursa: Sport.ro

Gloria si Otelul joaca azi returul finalei

Intertoto Cele doua formatii romanesti care participa in cupa UEFA Intertoto, Gloria Bistrita si Otelul Galati, disputa in aceasta seara returul ultimului act al competitiei. Gloria va intalni, la Madrid, pe Atletico, de la ora 23:00, in timp ce Otelul intalneste, tot in deplasare, pe Trazbonspor, de la ora 19:30. In tur, ambele echipe romanesti s-au impus cu 2-1. Daca isi elimina adversarele de astazi, Bistrita si Galatiul vor merge in turul 2 preliminar al Cupei UEFA.

Sursa: Prosport

vineri, iulie 27

Femeie la volan!!

Cred ca nici cel mai bun sofer nu reusea asa ceva. De fapt ce cauta femeile la volan? cred ca locul lor nu este acolo (cu mici exceptii) si daca nu ma credeti vedeti mai jos ce poate face o femeie la volanul unei Skoda octavia pacat de masina :P. Astept comentarii cu parerile voastre.

Înmormântare cum nu s-a mai văzut într-o familie de romi!

Pentru a-şi arăta dragostea faţă de ruda decedată, oamenii au dotat groapa din cimitir mai ceva ca un dormitor de lux.

Sicriul stă aşezat pe un pat de lemn masiv, străjuit de două noptiere elegante pe care se află veioze. Somnul răposatului este vegheat de un tablou cu o scenă biblică. În faţa patului, chiar pe peretele cimentat al gropii, a fost aşezat un televizor cu ecran plat şi un DVD. Lânga ele, telecomenzile.

Din mormânt nu lipseşte masuţa de machiaj, plină de parfumuri şi creme şi nici oglinda cu ramă de lemn masiv. Rudele au aşezat cu grijă şi nişte haine şi sandale pe o etajeră. Peisajul e completat de o măsuţă plină de băuturi fine, pe o mochetă albă şi groasă. Totul este vegheat de un uriaş bibelou ce-l reprezintă pe Isus.
Vezi video aici.

Sursa: Pro Tv
Poze: Rapeboy





SMS-ul a împlinit 15 ani


În iulie 1992, Nokia reuşea prima expediere a unui mesaj scris de la un telefon mobil la altul. Primul mesaj comercial se trimitea în decembrie, acelaşi an, prin reţeaua Vodafone, în Marea Britanie.

Cu numele de SMSC, primul software de acest tip permitea transmiterea de 10 mesaje pe secundă.

SMS (Short Message Service) a devenit un mod de comunicare rapid şi la îndemână, spre bucuria companiilor de telefonie care încasează două treimi din veniturile pentru transmitere de date numai din SMS-uri, transmite CanalPDA. Succesul este dovedit şi de numărul mesajelor scrise în lume, într-o zi : 7 miliarde !

Sursa: Realitatea.net

Ministerul Educaţiei "îi lasă" pe absolvenţii de liceu la studii în străinătate


Absolvenţii de liceu pot studia la universităţile din străinătate cu girul Ministerului Educaţiei. Ministerul va elibera o adeverinţă pentru toţi cei care au promovat examenul de bacalaureat şi care doresc să se înscrie la admiterea în universităţile din alte ţări.

Eliberarea adeverinţei care atestă rezultatele obţinute la bacalaureat se face pe baza unei solicitări scrise din partea inspectoratelor şcolare judeţene.

Solicitările trebuie să aibă anexate cererea absolventului şi documentele emise de inspectoratele şcolare judeţene. În ele trebuie să fie menţionate exact rezultatele obţinute de absolvent la examenul de bacalaureat.

Foto NewsIn
Sursa: Realitatea TV

joi, iulie 26

Pagube de milioane de euro din cauza e-mailului


Companiile din România pot pierde până la 200 milioane euro pe an, din cauza folosirii eronate a e-mailului, estimează specialiştii Gecad Technologies. Pagubele pot fi produse prin pierderi de informaţii confidenţiale, adică scurgeri de date în mod intenţionat sau neintenţionat.

Astfel, se pot pierde contracte, clienţi sau se pot întrerupe unele relaţii de afaceri. Un studiu efectuat recent de Proofpoint confirmă că mesajele electronice rămân cea mai importantă cale prin care se scurg informaţii din cadrul firmelor.

Conform studiilor efectuate de companii de securitate din România şi din alte ţări, principalul factor de risc îl reprezintă angajaţii. Pierderi importante sunt cauzate însă şi de spam sau de viruşi.

La nivel internaţional se estimează că numărul total de e-mailuri trimise într-o singură zi s-a ridicat, în 2006, la peste 170 de miliarde.

Sursa: Realitatea TV

Manea: "Herea nu merge la Steaua. Rapid a dat mai mult de 1.6 milioane de euro pe el"

Poveste Herea continua. Adi Ilie spune ca Steaua s-a inteles la bani cu Herea si FC National, dar Rapidul neaga posibilatatea ca jucatorul sa ajunga in Ghencea. Secretarul general din Giulesti, Nae Manea a spus ca actele lui Herea sunt la el, cluburile au semnat, iar Herea trebuie doar sa mai semneze si el, iar totul se termina.

"Actele lui Herea sunt la mine, va juca la Rapid. Astazi am fost cu domnul Copos la domnul Iacov. Am stat 4 ore in negocieri. Am ajuns la o intelegere. Mai trebuie ca jucatorul sa semneze. Am vorbit in seara asta cu domnul Iacov si mi-a promis ca Herea o sa joace numai la Rapid. Jucatorul a vrut sa vina la Rapid si azi a zis ca vrea si acum. Daca nu vine la Rapid, atunci ramane la FC National. Nu poate sa mearga la Steaua, pentru ca noi am dat mai mult de 1.6 milioane de euro pe el, mai mult decat a oferit Steaua.", a spus Nae Manea. Vezi video aici.

Sursa: Sport.ro

miercuri, iulie 25

IONUT RADA A FACUT PRIMUL ANTRENAMENT LA STEAUA!

Soc in Liga I. Steaua isi ia fundasul mult visat de la rivala din Bucuresti, Rapid. Ionut Rada este jucatorul pe care Hagi si Adi Ilie l-au pregatit sa vina la Steaua!

De la 17:30, Rada este omul Stelei. El a semnat pe 4 ani si este asteptat sa fie prezentat oficial. El apartinea 50% lui Gica Popescu, omul care l-a adus la pachet cu Sancu in Giulesti". Vezi video aici.

Sursa: Sport.ro

RAPID CASTIGA A PATRA SUPERCUPA: DINAMO 7-6 RAPID, DUPA PENALTY-URI

"Spartanii" au fost opriti din seria interminabila de victorii. Desi porneau la drum cu toate atuurile, "cainii" au fost rapusi de o echipa a Rapidului schimbata din temelii fata de sezonul trecut. Avertismentele lui Rednic s-au dovedit intemeiate. Rapid a inscris in minutul 105 de prelungire, dar giulestenii s-au vazut egalati cu doar trei minute inaintea finalului prelungirilor. La penalty-uri, Pulhac a ratat, dupa o serie intreaga de lovituri fructificate spectaculos, in timp ce acelasi Burdujan a adus victoria.

Rapid castiga cea de-a patra Supercupa din istorie, iar Dinamo ramane doar cu un singur trofeu, din cele zece disputate pana acum.

Sursa: Sport.ro

Rapid a câştigat Supercupa României: Rapid-Dinamo: 6-5 (penalty-uri) (1-1, după prelungiri)

Rapid câştigă a treia Supercupă în faţa celor de la Dinamo, după ediţiile din 2002 şi 2003.

Marchează Burdujan şi Supercupa merge în Giuleşti

Pulhac ratează. Şutul fundaşului este peste poartă

Bozovic egalează. Dinamo-Rapid 5-5. Toţi cei 5 executanţi ai ambelor echipe au marcat. Se va executa câte un penalty de fiecare echipă

Dănciulescu înscrie şi el şi Dinamo preia Conducerea. Dinamo-Rapid 5-4

Emil Dică egalează. Dinamo-Rapid 4-4

Niculescu înscrie cu un şut în vinclu. 4-3 pentru Dinamo

Romeo Stancu marchează pentru Rapid-. Dinabmo-Rapid 3-3

Ropotan marchează pentru 3-2, după un şut pe centrul porţii

Şutează Marius Constantin şi înscrie şi el. Dinamo-Rapid 2-2

Înscrie Chiacu, Dinamo conduce cu 2-1

Execută Maftei şi înscrie, deşi Lobonţ a ghicit colţul . Dinamo-Rapid 1-1

Sut Cristea în vinclul porţii lui Coman. Dinamo-Rapid 1-0

Sursa: Realitatea Tv

Admiterea în învăţământul postliceal va avea loc în perioada 10-14 septembrie

Admiterea în învăţământul postliceal va fi organizată în două etape, după încheierea ambelor sesiuni ale bacalaureatului, dar pentru anul şcolar 2007-2008, admiterea va fi organizată într-o singură sesiune, în perioada 10-14 septembrie.

Învăţământul postliceal de stat se organizează de către Ministerul Educaţiei, dar şi la propunerea autorităţilor administraţiei publice locale, la cererea operatorilor economici sau a altor instituţii interesate, potrivit unui ordin al ministerului. Astfel, diversele firme sau instituţii pot solicita înfiinţarea unor clase de învăţământ postliceul în funcţie de mână de lucru de care au nevoie. Aceste clase vor funcţiona pe baza unui contract încheiat cu unitatea de învăţământ care asigură şcolarizarea.

Pregătirea asigurată prin şcoala postliceală conţine 16 domenii de specializare cu 112 calificări, iar pregătirea asigurată prin şcolile de maiştri este oferită pentru 13 domenii şi 113 specializări. Calificări profesionale dintre care vor putea alege candidaţii sunt în domeniile mecanică, mecatronică şi informatică, electronică, energetică, construcţii instalaţii, arhitectură şi sistematizare, transporturi, industria lemnului, agricol şi alimentar, silvicultură şi protecţia mediului, servicii, turism, textile-pielărie, procesare imagine şi text, economic, sănătate şi asistenţă pedagogică. Un număr de 10.700 de locuri din învăţământul postliceal vor fi finanţate de la bugetele locale în anul şcolar 2007-2008.

Sursa: Realitatea Tv

Cel mai subţire telefon din lume este disponibil şi în România


Hat Group Co. România a lansat la mijlocul lunii iulie cel mai subţire telefon din lume. Modelul SGH-U100 are numai 5,9 mm grosime şi face parte din gama Samsung Ultra II. În ciuda dimensiunilor reduse, telefonul este dotat cu funcţii complete şi are o cameră de 3,2 megapixeli, cu înregistrare video şi autofocus.

Cu un ecran color TFT 262K, U100 are un design simplu şi elegant şi se poate lăuda cu un player audio care permite redarea în fundal, Bluetooth 1.2 şi ieşire TV.??



Acestui model nu îi lipsesc nici funcţiile uGo sau Mobile Tracker. Datorită uGo, telefonul reacţionează la schimbările de locaţie şi de oră, afişând pe ecran imagini, animaţii şi elemente grafice diferite.

Prin Mobile Tracker, posesorii lui U100 pot fi înştiintaţi în cazul în care este introdus în telefon un alt SIM decât cel care le aparţine, fără acordul lor.



Cel mai subţire telefon din lume este deja disponibil în România la partenerii autorizaţi Samsung, la un preţ de aproximativ 950 RON.

Sursa: The Money Channel

Supercupa României: Dinamo-Rapid, primul derby al sezonului


Supercupa României, primul derby al campionatului 2007-2008, se dispută astăzi de la ora 20.45, pe stadionul "Lia Manoliu" din complexul "Naţional". Dinamo, câştigătoarea Ligii I în sezonul trecut va da piept cu Rapid, deţinătoarea Cupei României, ediţia 2006-2007.

Dinamo porneşte ca favorită, prin prisma faptului că a câştigat lejer campionatul trecut şi a campaniei de transferuri efectuată în vară. Rapidul şi-a pierdut antrenorul cu care a cunoscut cele mai mari performanţe europene din istoria clubului giuleştean (Răzvan Lucescu), dar şi câteva piese grele (Bădoi, Zicu, Ganea, Moldovan, etc.), ajunse chiar în curtea rivalelor din campionat (Steaua, Dinamo sau Poli Timişoara). În plus, titularul postului de portar, Dani Coman, a fost la un pas de plecare şi nici acum situaţia sa nu este complet rezolvată, un factor care ar putea influenţa evoluţia goolkeeper-ului în partida de diseară. Pe lângă toate acestea, Rapid şi-a schimbat sistemul de joc faţă de cel cunoscut în era "Lucescu".

Şi Bergodi, noul antrenor al giuleştenilor, a anunţat că Dinamo este favorită în meciul din Supercupă. Italianul a încercat să-şi scape jucătorii de presiune şi a declarat că îşi va asuma rezultatul. "Responsabilitatea rezultatului este doar a mea", a afirmat Bergodi.

De partea cealaltă dinamoviştii nu vor să rateze primul obiectiv al sezonului şi se tem doar de canicula din Bucureşti de la ora partidei. Elevii lui Rednic s-au antrenat timp de trei săptămâni în Austria la 25 de grade şi de câteva zile au trecut la peste 40, temperatura din Bucureşti.

Book-maker-ii mizează şi ei pe toate aceste considerente. “Câinii" sunt văzuţi drept principalii favoriţi la câştigarea trofeului, cu o cotă de 1,8-1,85, în timp ce o victorie a rapidiştilor este mai puţin credibilă, în viziunea caselor de pariuri: cotă 3,85-4.00. Dacă vor miza pe un egal în partide de diseară pariorii vor primii cel puţin de trei ori suma pariată.

După ce a tot anunţat revoluţia din arbitraj, Lupescu a făcut primii paşi în această direcţie. La startul primei etape de campionat din noul sezon se regăsesc mulţi arbitri tineri, din noul val, iar Corpodean sau chiar Balaj lipsesc de pe listele primei etape. Mai mult, Supercupa României va fi condusă la centru de Istvan Kovacs, un arbitru de doar 22 de ani, o premieră şi un lucru imposibil în anii trecuţi.

Partida de diseară marchează a 10-a ediţie a "Supercupei României". Deşi trofeul a debutat acum 14 ani, s-au disputat doar 10 ediţii din cauză că de 4 ori câştigătoarea campionatului a coincis cu cea a Cupei României. De două ori s-au întâlnit echipele care se vor confrunta în această seară, şi de fiecare dată a triumfat Rapidul. În 2002 şi 2003 rapidiştii au triumfat, iar la conducerea echipei din Grant se afla actualul tehnician al dinamoviştilor, Mircea Rednic.

Sursa: Realitatea Tv

Cat va costa sa va deschideti o firma

V-ati saturat sa munciti pentru altii si dispuneti de mijloace suficiente pentru a va pune pe picioare o firma? Libertatea va prezinta care sunt etapele si costurile infiintarii unei societati comerciale.


- Pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL), stabiliti mai intai cine va fi administratorul societatii, tipul acesteia si obiectul de activitate, conform clasificarii din Codul CAEN.

- Urmeaza apoi alegerea denumirii societatii si, optional, emblema acesteia. Tineti cont de faptul ca trebuie date trei denumiri, dupa preferinte.

- Pentru dosarul de infiintare aveti nevoie, in primul rand, de actele de identitate ale viitorilor asociati, in original, si trei copii.

- Treceti apoi la urmatoarea etapa care consta in: rezervarea denumirii societatii, stabilirea sediului si intocmirea actului constitutiv. Acesta se intocmeste sub semnatura privata ori, dupa caz, se semneaza in fata notarului sau avocatului. De asemenea, asociatii trebuie sa faca declaratii ca nu au antecedente penale si sa obtina cazierele fiscale de la sectiile financiare. Acestea se elibereaza in 10 zile si costa 5 lei sau, la urgenta, 100 de lei.

- Urmeaza deschiderea contului la o banca, depunerea capitalului social (minim 200 de lei) si a specimenului de semnatura.

- Completati apoi urmatoarele documente: cererea de inregistrare (formular ONRC), declaratia pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile de functionare prevazute de legislatia in domeniul sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii. Pentru anumite activitati, trebuie obtinuta autorizatie speciala de la autoritatea de mediu sau autoritatea sanitar-veterinara, ulterior inregistrarii societatii. Daca sunteti studenti, puteti adauga adeverinte in acest sens pentru a beneficia de facilitatile legale ce vi se ofera.

- Toate acestea, impreuna cu acordul vecinilor, se depun la oficiile Registrului Comertului din orasele resedinta de judet. Termenul de eliberare a certificatului de inregistrare e de cinci zile.

- Dupa ce sunt gata actele firmei, trebuie sa faceti stampila societatii, sa deschideti efectiv contul firmei si sa faceti tipizatele.

Care sunt preturile

- rezervare nume firma ? 40 lei;
- capital social - 200 lei;
- taxe registru - 200 lei;
- taxa judiciara de timbru - 39 lei;
- taxa de publicare in Monitorul Oficial a extrasului incheierii judecatorului delegat,
31,5 lei/pagina;
- taxa notariala pentru autentificarea specimenului de semnatura, in jur de 50 de lei (difera in
functie de notar).
Total: 560,5 lei.

Sursa: Libertatea

marți, iulie 24

Canicula face din ce în ce mai multe victime!

Din păcate, oamenii nu au prea multe variante în ceea ce priveşte căldura. Încearcă să reziste, iar cine nu reuşeşte cade pur şi simplu pe stradă.
Duminică au păţit asta peste 700 de oameni din toată ţara. Serviciile de ambulanţă au primit şi ele 8.700 de apeluri, aşa că medicii sunt şi ei la capătul puterilor. În ultimele zile a crescut şi numărul celor care au leşinat în casă, unde temperaturile pot urca la 50 de grade.

În cele cinci judeţe cu cod roşu şi în Bucureşti, temperaturile măsurate la umbră şi deasupra ierbii vor depăşi marţi 41 de grade. În oraşe va fi însă mult mai cald, aşa că medicii vor avea iar de lucru.

Sursa: Pro Tv

Pieţele din sectorul 2 vor fi închise marţi, între 11.00 şi 18.00

Toate pieţele din sectorul 2 vor fi închise, marţi, între orele 11.00 şi 18.00, pentru a proteja populaţia de efectele caniculei, după ce Bucureştiul a fost avertizat cu cod roşu, fiind anunţate temperaturi care pot depăşi 41 de grade Celsius.
Decizia a fost luată, luni seară, în şedinţa Comitetului local pentru situaţii de urgenţă al sectorului 2, după ce prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a cerut întreruperea activităţilor în aer liber în intervalul 11.00-18.00.

Totodată, între 11.00 şi18.00, structurile din cadrul aparatului de specialitate al Primăriei sectorului 2 şi serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local sector 2 îşi vor întrerupe activităţile care se desfăşoară în spaţii deschise.

Primăria sectorului 2 precizează că număr telverde (0800.800.772) poate fi apelat non-stop pentru sesizări şi solicitări pentru intervenţii de urgenţă.

Sursa: Pro Tv

Profesori cu note mici! Rezultate slabe la examenul de titularizare

Aşchia nu sare departe de trunchi nici în învăţământul românesc! Dacă mulţi elevi au trecut cu chiu cu vai testele naţionale, nici profesorii nu se pot mândri cu rezultatele de la examenul de titularizare.
În Bucureşti, doar 37% dintre candidaţii la un post de dascăl au obţinut nota minimă 7. Situaţia este la fel de jenantă şi în judeţele Bistriţa-Năsăud ori Constanţa.

Inspectorii şcolari sunt extrem de nemulţumiţi de rezultatele examenului şi speră ca pe viitor să viseze la o carieră în învăţământ numai cei care sunt cu adevărat instruiţi, nu cei care au obţinut 50 de sutimi peste nota dată din oficiu.

Candidaţii care au promovat examenul vor fi repartizaţi pe posturile disponibile în 26 iulie. Vezi video aici.

Sursa: Pro Tv

Sportul va deveni disciplină şcolară cu 6 ore săptămânal

Cel puţin trei ore de educaţie fizică şi sport vor face elevii: una-două ore cuprinse în planul-cadru, o oră de ansamblu sportiv şi două ore de pre­­gătire pentru elevii care participă la concursuri.

Potrrivit ziarului Gândul, conform protocolului sem­nat de Ministerul Educaţiei, Agenţia Naţională de Sport şi de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român ieri, sălile de sport vor fi echipate corespunzător, iar elevii şi studenţii vor face sport ca la carte.

Supercupa Dinamo-Rapid s-ar putea amâna din cauza căldurii


Nu cu o zi sau două, ci doar cu 45 de minute. Asta vrea Naşul Sandu.
Rapidiştii mai au o problemă. Coman ar putea rata duelul cu Lobonţ - dacă refuză să-şi prelungească contractul va fi trimis la echipa a doua.

Înaintea Supercupei, Rednic şi Bergodi au dat nas în nas la Federaţie, unde i-au cerut Naşului Sandu ca primul derby al sezonului, Dinamo - Rapid, să se joace cât mai târziu în noapte. Vezi video aici.

Sursa: Pro Tv

MARICA A SEMNAT CU VfB STUTTGART! 11.8 MILIOANE

Ciprian Marica a semnat un contract pe 2 sezoane cu formatia germana VfB Stuttgart, care a platit 11.8 milioane de euro pentru transferul romanului.

Pentru a merge in Germania, unde are un salariu de 2 milioane de euro pe an, Marica a refuzat oferta lui Manchester City, care ii oferea un salariu de 2.5 milioane plus 700.000 la semnatura si cea a lui Derby County, care ii platea romanului 2.9 milioane, plus 500 la semnatura.

Marica va juca, sambata, primul meci pentru noua sa echipa, impotriva lui Bayern Munchen, echipa care a facut transferurile anului in Germania, cuplul Tony-Ribery.

Marica, in varsta de 22 de ani, a evoluat timp de 3 sezoane, din 2004, pentru formatia antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetsk in perioada 2001-2004 Marica fiind jucatorul lui Dinamo. Vezi video aici.

Sursa: Sport.ro

Supercupa se va juca pe un gazon pârjolit

Supercupa României, Dinamo - Rapid, se poate disputa pe un teren imposibil, după ce gazonul de pe stadionul Naţional a fost pârjolit în urma concertului celor de la "Rolling Stones".

Deşi administratorii au dat asigurări imediat după concert că suprafaţa de joc va fi perfectă în ziua Supercupei, gazonul de pe cea mai mare arenă a ţării pare deşertificat. Este pentru a treia oară în ultimii opt ani când terenul stadionului Naţional are foarte multe porţiuni în care iarba lipseşte cu desăvârşire.

În 1999, după concertul "Metallica", finala Cupei Steaua - Rapid s-a jucat pe un teren foarte dificil, iar în 2003 meciul România - Danemarca din preliminariile EURO 2004 s-a disputat pe nisip.

Oficialii FRF s-au speriat de consecinţele căldurii şi au vrut să amâne ora de start a Supercupei României cu 45 de minute. Dinamo şi Rapid vor juca însă tot la 20.45, deoarece oficialii FRF s-au lovit de refuzul deţinătorului drepturilor de televizare.

Supercupa României se va disputa miercuri de la ora 20.45, pe stadionul Naţional "Lia Manoliu" din Bucureşti.

Sursa: Realitatea TV

Avertizare COD ROŞU pentru cinci judeţe şi Capitală


Meteorologii au emis o avertizare cod roşu pentru astăzi, 24 iulie, în cinci judeţe din sud şi pentru Capitală: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti, după ce timp de două zile consecutive s-au înregistrat temperaturi de 41 de grade Celsius. VEZI VIDEO - Ministrul Sănătaţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat emiterea avertizării COD ROŞU.

Meteorologii anunţă că mercurul din termometre poate urca până la 42 de grade Celsius. Pe timpul caniculei, funcţionează o linie verde, 0800 800 187, pentru acordarea serviciilor de consiliere şi a recomandărilor pentru reducerea efectelor caniculei. Acesta este activ între orele 8 şi 20.

Meteorologul Dumitru Baltă a declarat că această avertizare cod roşu este o premieră pentru România: "Temperaturi ridicate s-au mai înregistrat în România, dar este o premieră această avertizare COD ROŞU în ceea ce priveşte temperaturile atât de mari" - VEZI VIDEO.

Ce înseamnă COD ROŞU?

Conform Autorităţii Naţionale de Meteorologie, codul roşu se instituie atunci când sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase, de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase. Un ordin comun al ministerului Mediului şi ministerului de Interne avertizează că, în cazul codului roşu, consecinţele fenomenelor meteorologice extreme pot provoca pagube importante.

Averizarea de cod roşu pentru caniculă afectează toate persoanele chiar şi cele cu o stare de sănătate bună. Totuşi, temperaturile foarte ridicate pun în mare pericol mai ales sănătatea vârstnicilor, a persoanelor cu handicap, a celor care suferă de maladii cronice sau tulburări mentale sau a persoanelor care iau medicamente cu regularitate. Afectaţi sunt şi sportivii, copiii, precum şi cei care lucrează în aer liber.

Ce temperaturi se vor înregistra?

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Vaslui şi în vestul judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor înregistra pe arii extinse valori de temperatură de 39, 40 de grade şi izolat 41, 42 de grade.

În Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, nordul şi centrul Moldovei, valori ale temperaturii aerului de 35-38 de grade se vor mai înregistra doar în după-amiaza zilei de marţi, 24 iulie. În aceste regiuni vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, izolat ploi torenţiale şi grindină) în cursul zilei de astăzi, dar în special marţi seară şi în noaptea de marţi spre miercuri, când intensitatea fenomenelor va fi mai mare.

De asemenea, Nicolăescu a precizat că există o probabilitatea foarte mare ca de miercuri să se ridice atât codul roşu, cât şi cel portocaliu emise pentru zona din sud. Mai mult, ministrul Sănătăţii a susţinut că este posibil ca şi pentru zonele de centru şi de vest să fie ridicat codul galben începând cu ziua de miercuri.

În cele cinci judeţe şi în Capitală, unde se instituie codul roşu, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă sunt în alertă, iar Jandarmeria va ajuta autorităţile locale, primării şi prefecturi, cu echipe de intervenţie, acolo unde este nevoie. Restricţiile pentru maşinile cu tonaj mai are de 7,5 tone se extind. Astfel, acestea nu mai sunt valabile doar pe drumurile naţionale şi europene, ci şi pe cele judeţene.

Sursa: Realitatea TV

luni, iulie 23

Poli Timisora, egala cu Fiorentina la prezentare

Poli Stiinta Timisoara si-a prezentat lotul intr-un meci amical cu Fiorentina, echipa la care este legitimat Adrian Mutu, disputat, duminica, pe stadionul Dan Paltinisanu, incheiat la egalitate, scor 1-1.

Fiorentina a deschis scorul prin Massimo Gobbi, in minutul 6, care a marcat cu latul de la sase metri, dupa o centrare de pe stanga.

Mihaita Plesan a restabilit egalitatea in minutul 81, cu un sut din careul mic, dupa o centrare a lui Dare Vrsici si o nesincronizare a fundasilor italieni.

Cu aproximativ o ora inainte de startul meciului, toti jucatorii de la Poli Stiinta Timisoara au fost prezentati celor aproximativ 6.000 de spectatori prezenti pe stadionul Dan Paltinisanu. Fiecare fotbalist a aruncat in tribune cate o minge si un tricou. Prezentarea jucatorilor a fost urmata de un foc de artificii realizat chiar pe teren, cu ajutorul mai multor "vulcani".

Atacantul Ionel Ganea a purtat banderola de capitan, desi in teren a fost si capitanul din sezonul trecut al formatiei banatene, Dan Alexa.

In minutul 30, arbitrul a intrerupt meciul timp de un minut pentru ca jucatorii sa se poata hidrata.

Atacantul Adrian Mutu, de la Fiorentina, a fost aplaudat la scena deschisa in momentul in care a fost inlocuit. El a parasit mai devreme banca de rezerve a Fiorentinei si s-a indreptat spre vestiare, in drumul sau salutand de mai multe ori publicul.

Antrenorul echipei Poli Timisoara, Dusan Uhrin jr., a trimis in teren urmatorii jucatori: 12. M. Popa - 28. St. Stancu, 4. McKain, 23. Canu (13. Srhoj '65), 2. Dancia - 25. Torje (10. Plesan '60), 5. Alexa, 7. Aliuta (20. Vrsici '46), 77. Artavazd Karamyan (31. Abiodun '46) - 18. G. Bucur (24. Mansour '60), 9. I. Ganea (15. A. Cristea '76).

Pe foaia de joc au mai figurat rezervele: 1. Zimmermann, 29. Pantilimon - portari; 17. Omoduemuke, 3. Sorin Radoi, , 6. A. Ratiu, 11. Arman Karamyan - jucatori de camp.

Tehnicianul formatiei Fiorentina, Cesare Prandelli, a folosit urmatorii jucatori: 1. Frey - 7. Vanden Borre, 5. Gamberini, 2. Kroldrup - 6. Ujfalusi, 8. Pazienza (13. Tagliani '88), 11. Liverani (15. Manuel Pasqual '57), 3. Balzaretti, 4. Gobbi - 9. Lupoli (17. Di Carmine '57), 10. Mutu (16. Lepiller '16).

Cartonase galbene au primit Dan Alexa '55, de la Poli Timisoara, si Tomas Ujfalusi '23, de la Fiorentina.

Meciul a fost arbitrat de o brigada condusa la centru de Tiberiu Lajos, ajutat de asistentii Ovidiu Maier si Sorin Caia. Rezerva a fost Sorin Tarcea. Vezi rezultatul meciului aici.

Sursa: onlinesport.ro

Columbienii antreneaza soareci pentru detectarea explozibililor


Un contingent de 7 rozatoare specializate in explozibili va fi trimis si in Spania si Mexic

Surse columbiene citate de agentia France Press sustin ca politia din Mexic va trimite in Spania si Mexic un contingent de soareci experti in detectarea explozibililor.

Este vorba de sapte rozatoare care, dupa trei ani de antrenament special, sunt capabile sa detecteze materialele explozibile in 98% din cazuri. Soarecii semnaleaza existenta unui astfel de material prin ridicarea in doua labute pe obiectul respectiv, a declarat pentru postul Tv mexican RCN unul din specialistii care conduce experimentul.

Ministerul Apararii din Columbia va investi 100 de milioane de pesos (aproximativ 52.000 de dolari) pentru ca soarecii sa isi poata continua antrenamentul, economisand astfel alte cheltuieli pe care le-ar implica realizarea altor studii si cercetari pentru detectarea explozibililor.

Biologul Elsa Cifuentes, care lucreaza la acest experiment a semnalat ca, datorita evolutiei geneticii, poate garanta ca "fiii "Pepei", "Tatianei" si "Mariei Juana" se vor naste avand intuitiv cunostiintele de baza in detectarea explozibililor; In plus, noua generatie va deprinde mult mai usor conceptele decat generatia anterioara."

Sursa: Romantica

sâmbătă, iulie 21

Aţi băut o bere? Calculaţi-vă alcoolemia online!


Pentru şoferii care mai beau o bere şi şi-ar dori totuşi să conducă, site-ul alcooltest.ro este foarte util. Pe lângă informaţii interesante despre efectele alcoolului, legislaţie şi aparatura de măsurat concentraţia de alcool din sânge, site-ul oferă un calculator de alcoolemie.

Astfel, dacă completaţi un formular care printre alte informaţii vă cere "ora de la care aţi început să beţi" sau cantitatea băuturii consumate, puteţi să aflaţi care este cantitatea de alcool integrat în sânge şi cât alcool a rămas. Calculatorul de alcoolemie dă şi un verdict în funcţie de aceste valori: "Nu eşti nici măcar ameţit", "Te simţi ameţit" sau "Nu te urca la volan!".

Sursa: Realitatea.net

vineri, iulie 20

Vista pe 90% din noile PC-uri, in 2007

Pe parcursul anului 2007, sistemul de operare Windows Vista se preconizeaza sa fie instalat pe 90% dintre calculatoarele noi achizitionate de utilizatorii individuali. Prin comparatie, versiunile pentru mediul de afaceri Windows Vista Business si Windows Vista Enterprise vor opera pe 35% din calculatoarele din companii.

In cel de-al doilea an de la lansarea sistemului de operare, cele doua versiuni pentru companii vor ajunge la o cota de 80% din noile calculatoare. In mediul de business, cea mai mare cota o va detine versiunea Business Windows Vista, in timp ce varianta Enterprise (pentru companii mari) va fi pe 18% dintre calculatoare.

IDC prognozeaza pentru perioada 2005-2010 o rata anuala de crestere a numarului de utilizatori ai sistemelor de operare Windows de 8,2%.

Sursa: Business Standard

La Steaua, abonamente doar cu buletinul

Doar cu buletinul. Aşa se vând abonamentele pentru sezonul viitor în Ghencea. Suporterii sunt de acord cu această metodă şi cred că, în ciuda deciziei lui Gigi Becali de a nu vinde abonamente la peluze, acestea vor putea ajunge, totuşi, la fani.

Suporterii care vor să îşi cumpere un abonament la peluzele stadionului Ghencea au o speranţă: Hagi. Ei aşteptă întoarcerea "Regelui" din Olanda şi sunt siguri că acesta va schimba decizia lui Gigi Becali de a nu scoate la vânzare abonamente la peluze.

"Eu zic că e doar o ambiţie a lui Gigi. Când va veni Hagi se va rezolva totul, pentru că Hagi îşi va da seama că fără spectatori nu va avea forţă", a spus un fan al roş-albaştrilor.

Pentru a-şi procura un abonament în Ghencea, suporterii au nevoie, pe lângă completarea unui formular, de buletin sau paşaport şi de abonamentul din sezonul trecut. Această ultimă condiţie nu este însă pe placul fanilor, mai ales că, în campionatul 2006 - 2007 nu au prea avut ocazia să-şi folosească abonamentele .

"Mi se pare o aberaţie să vii cu abonamentul vechi. Au spus că ne rezervă vechile locuri. Dar poate anul trecut am venit târziu şi am luat unde am nimerit. Şi nu mi-a plăcut Poate acum vreau în altă parte", s-a revoltat un alt suporter al Stelei.

Sursa: Realitatea TV

Gloria Bistriţa nu se teme de Atletico Madrid

Gloria Bistriţa nu se teme de faima fostei campioane a Spaniei, Atletico Madrid. "Au început mult mai târziu decât noi pregătirea", îşi face curaj antrenorul Sabău, completat de vicepreşedintele Ioan Horoba: "Sper să ne calificăm".

Anunţaţi de presa spaniolă în primul 11 al lui Atletico la Bistriţa, Maxi Rodriguez, Maniche, Martin Petrov sau Mista nu sunt priviţi ca sperietori de antrenorul Gloriei, Ioan Ovidiu Sabău: "Atletico nu vine să dea două-trei goluri, să atace, să se califice aici".

Sursa: Realitatea TV

S-au afişat rezultatele la titularizare

După ce s-au afişat rezultatele de la Bacalaureat şi Testele Naţionale a venit rândul profesorilor să afle ce note au luat la titularizare. În Capitală, rezultatele au fost afişate aseară târziu, iar dascălii au stat ore întregi pe în faţa centrelor de testare.

Inspectorii şcolari care s-au ocupat de corectarea lucrărilor spun că în acest an au avut de-a face cu candidaţi mult mai bine pregătiţi decât în anii anteriori.

Anul acesta la examenul de titularizare s-au înscris 47.000 de candidaţi, dar numai 74% dintre aceştia s-au prezentat la testare. 60 de profesori au încercat să copieze, iar alţi 56 nu au putut susţine examenul pentru că nu au avut acte care să dovedească ce studii au urmat.

Sursa: Realitatea TV

joi, iulie 19

Cod portocaliu pentru 32 de judeţe: peste 40 de grade


Canicula va sufoca România încă opt zile. Meteorologii au anunţat că avertizarea cod portocaliu se menţine până pe 27 iulie, în 32 de judeţe ale ţării. În această perioadă, temperaturile în centrul marilor oraşe ajung şi la 60 de grade la soare.

Conform avertizării, vremea va fi excesiv de caldă în Satu Mare, Arad, Timiş, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, în Municipiul Bucureşti, în vestul judeţelor Constanţa şi Tulcea, precum şi în zonele joase ale judeţelor Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău şi Neamţ.

În zilele de 19, 20, 21 şi 22 iulie, vremea fi caniculară în majoritatea regiunilor, cu valori de temperatură ce vor depăşi frecvent 36 de grade.

CANICULA ÎN CIFRE
În unele zone se vor atinge şi 42 de grade Celsius.

11 persoane au decedat în ultimele zile.

34 de persoane au căzut în stradă în Bucureşti in ultimele cinci ore.

Sursa: Realitatea.net

Rapid l-a transferat pe Herea


Rapidul contraatacă pe piaţa transferurilor! Giuleştenii l-au transferat pe Ovidiu Herea, de la FC Naţional, pentru 1,5 milioane de euro, jumătate din suma cerută iniţial de Constantin Iacov. Herea va fi prezentat oficial mâine, într-o conferinţă de presă, alături de Tamandare, Andrade şi Nicolae Manea.

După ce a cerut 3 milioane de euro pentru transferul lui Herea, patronul Naţionalului, Constantin Iacov, l-a lăsat pe mijlocaşul bancar să plece la Rapid pentru numai un milion şi jumătate de euro. Herea a fost dorit foarte mult în Giuleşti de către Cristiano Bergodi, omul care l-a promovat pe jucător în 2006, când italianul antrena pe FC Naţional.

"În proporţie de 95%, Herea va ajunge în Giuleşti. Au fost nişte negocieri dure cu domnul Copos, dar mă bucur că până la urmă ne-am înţeles. Deşi am avut o ofertă şi de la Steaua, am preferat să-l las pe Herea în Giuleşti pentru că mă interesează în primul rând cariera fotbalistului şi abia apoi partea financiară", a declarat, pentru Prosport, preşedintele C.A. al Fc Naţional, Constantin Iacov.

Sursa: Realitatea TV
Foto: NewsIn

marți, iulie 17

59 de profesori au fost prinşi copiind la titularizare


Nu numai elevii copiază, ci şi profesorii. 59 de candidaţi au fost excluşi ieri din examenul de titularizare după ce supraveghetorii au observat că încearcă să copieze. Mulţi dintre candidaţi au intrat în sala de examen cu copiuţe.

În total, de la examenul de ieri au fost excluşi 127 de candidaţi, deoarece - în afară de cei care au încercat să copieze - alţi 56 de pretendeţi la un post de profesor nu aveau adeverinţe care să dovedească ce studii au urmat. În sălile de examen nu au fost lăsaţi să intre nici cei care nu au avut asupra lor buletinul de identitate.

La examenul de titularizare s-au înscris 47.000 de candidaţi, dar numai 74% dintre aceştia s-au prezentat la examen. Cei care au susţinut probele vor afla rezultatele în următoarele două zile, când vor putea depune şi contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iulie.

Sursa: Realitatea TV

Amical:Rapid Bucureşti - FC Fribourg 5 -1


Rapid Bucureşti a învins, luni, echipa elveţiană de ligă secundă FC Fribourg, cu 5 la 1, în ultimul meci de pregătire disputat de giuleşteni în cantonamentul din Elveţia.

Rapidiştii au preluat conducerea prin căpitanul Vasile Maftei, în minutul 4. Două minute mai târziu, Buga a înscris, pentru 2-0. Minutul 9 avea să aducă al treilea gol al meciului, după ce Ionuţ Mazilu şi-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Rapidiştii şi-au continuat seria golurilor şi, în minutul 36, Buga a reuşit dubla. Şi Mazilu reuşeşte această performanţă şi marcheze cel de-al doilea gol al său, în minutul 41. Elveţienii reuşesc să marcheze singurul lor gol în minutul 75.

Antrenorul Cristiano Bergodi a început meciul în următoarea formulă: Andrade (Marinescu 56) - Tamandare, Maftei, Rada, Perjă - Măldărăşanu, Grigore, R. Stancu - Cesinha, Mazilu (Răduţă 46), Buga.

Sursa: Realitatea.net

Amical: Steaua - AEK Atena 1-1


Steaua a remizat, luni seară, în compania vicecampioanei Greciei, AEK Atena, scor 1-1, într-un meci amical disputat în localitatea olandeză Helmond.

Cei care au deschis scorul au fost grecii, în minutul 11, prin brazilianul Rivaldo. Repriza secundă a aparţinut Stelei, care însă nu a reuşit să egaleze decât în ultimul minut de joc, prin Mihai Guriţă care a reluat în poartă centrarea lui Ochiroşii.

Antrenorul Stelei, Gheorghe Hagi, a început meciul cu următoarea formulă: Cernea – Golanski, Baciu, Goian, Emeghara – Nicoliţă, Rădoi, Bicfalvi, Croitoru - Dică, Neaga. Au mai jucat: P. Marin, Neşu, Bădoi, Ov. Petre, G. Coman, Guriţă, V. Iacob, Ochiroşii.

Sursa: Realitatea.net

Maramureş: 200 de lucrări la română de la bacalaureat au fost identice


Fraudă la bacalaureat în judeţul Maramureş! Profesorii corectori de la centrul de evaluare de la Grupul Şcolar C.D. Neniţescu din Baia Mare au descoperit 200 de lucrări identice la proba de limba şi literatura română, a declarat pentru agenţia NewsIn liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş, Liviu Pop.

Ministerul Educaţiei va trimite o comisie de anchetă în judeţul Maramureş pentru a verifica modul în care s-a desfăşurat examenul de bacalaureat. Liderul de sindicat a solicitat astăzi ca toate lucrările de la proba de limba şi literatura română să fie corectate din nou. Elevii nu vor avea se suferit, întrucât rezultatul final nu va fi modificat, dar profesorii din centrele de examen riscă sancţiuni în cazul în care se dovedeşte că aceştia i-au lăsat să copieze.

Sursa: Realitatea TV

Au început înscrierile la facultăţi

Absolvenţii de liceu se pot înscrie, începând de astăzi, la examenul de admitere în facultate. Viitorii studenţi au la dispoziţie 57.000 de locuri fără plată în facultăţile de stat. Cei mai puţin norocoşi pot opta pentru locurile cu taxă sau pentru facultăţile particulare.

La Braşov, unul dintre cele mai mari centre universiatare din ţară, absolvenţii de liceu au făcut încă de dimineaţă turul facultăţilor. Tinerii nu s-au grăbit să-şi depună dosarele pentru unul dintre cele 6.500 de locuri scoase la concurs. Majoritatea aşteaptă să vadă care sunt condiţiile de admitere şi cât de mare este concurenţa. Cel mai uşor le-a fost celor care au optat pentru un profil tehnic, unde admiterea se face pe baza dosarului, şi nu prin examen.

În toată ţara sunt 56 de universităţi de stat şi aproximativ 60 particulare. Anul acesta, la majoritatea facultăţi numărul locurilor cu plată este mai mare decât al celor gratuite. Taxa medie pentru un loc cu plata este de 400-450 de euro.

Sursa: Realitatea TV

luni, iulie 16

Calificată, cu emoţii, în finala Cupei Intertoto: Gloria aduce Atletico Madrid la Bistriţa


Gloria Bistriţa s-a calificat în turul trei al Cupei UEFA Intertoto după ce a trecut de Maccabi Haifa într-un meci decis la loviturile de la 11 metri şi va juca în faza următoare cu Atletico Madrid. Bistriţenii au pornit returul meciului cu Maccabi Haifa la adăpostul avantajului de două goluri, din meciul tur, însă israelienii, care au folosit de data aceasta cea mai bună echipă, au reuşit să termine la rândul lor timpul regulamentar de joc cu un avantaj de două goluri.

La loviturile de departajare, oaspeţii au ratat de trei ori, bistriţenii calificându-se datorită reuşitelor lui Sepsi, Toma şi Băd. „M-am temut tot timpul meciului că vom pierde calificarea, când am văzut 2-0. Părerea mea este că am jucat mai bine decât ei. Au început ei jocul bine, încurajaţi de goluri. Faptul că aducem pe Atletico la Bistriţa ne onorează foarte mult, şi pe noi, şi oraşul. Aşteptăm întâlnirea cu Atletico cu temeri foarte mari, dar ce ne e scris vom duce. Sper să nu pierdem amândouă meciurile şi să nu primim goluri multe şi în contextul acesta poate iese şi un rezultat favorabil în final.

Oricum, dacă nu pleci cu ideea să termini învingător nu o să termini niciodată”, a spus preşedintele Gloriei, Jean Pădureanu, după meci. „Cred foarte mult într-o calificare. Noi ne pregătim. Nu o să facem doar o prezenţă, gata, jucăm cu Atletico şi nu ne interesează rezultatul... Probabil şi ei sunt în urmă cu pregătirea. Am înţeles că fac antrenamente doar de o săptămână, de zece zile. Trebuie să ne pregătim bine, să credem mai mult în valoarea noastră şi să nu ne considerăm din start bătuţi, inferiori şi că nu avem nici o şansă”, a declarat şi antrenorul Ovidiu Sabău.

Pentru întâlnirea cu Gloria Bistriţa, care va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, clubul spaniol a anunţat că va veni în România cu o delegaţie de 90 de persoane, dintre care 45 jurnalişti. Conducerea Gloriei Bistriţa va transmite, în cursul acestei săptămâni, o invitaţie oficială Administraţiei Prezidenţiale prin care îl vor invita pe preşedintele Traian Băsescu să asiste la meci.

Sursa: Gandul

Astăzi începe înscrierea: 55.671 de locuri bugetate pentru bobocii de facultate


Între 30 de lei şi 200 de lei – taxa de înscriere la facultate. Pentru anul universitar 2007-2008 sunt scoase la bătaie 55.671 de locuri, finanţate de la bugetul se stat.

Cei care de-abia au trecut prin focul examenului de bacalaureat nu trebuie să se relaxeze prea devreme, căci emoţiile concursurilor de admitere la facultate de-abia încep. De astăzi, marea majoritate a universităţilor româneşti vor primi dosarele de înscriere a absolvenţilor de liceu, care s-au hotărât să urmeze studiile de licenţă. Înscrierea la facultate va fi posibilă, în această vară, până la 20 iulie, în cazul Academiei de Studii Economice, 22 iulie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi 23-28 iulie, în funcţie de facultate, la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Universitatea din Bucureşti a început deja înscrierile, în cazul celor mai multe facultăţi, candidaţii mai având timp până la 20 iulie să-şi depună dosarele. Şi la Universitatea de Vest din Timişoara, perioada de admitere diferă în funcţie de facultate, fiind cuprinsă între16 şi 29 iulie. Universitatea „Politehnica” din Bucureşti a început să facă înscrieri, încă din 14 iulie, viitorii ingineri mai având timp până la 18 iulie să intre în concurs.

Pentru a putea să vă înscrieţi la admitere nu uitaţi că dosarul vostru trebuie să conţină: cerere tip de înscriere, copie legalizată după certificatul de naştere, 3 fotografii tip buletin de identitate, copie după buletin sau cartea de identitate, diploma de bacalaureat sau o adeverinţă (în cazul liceelor care nu au eliberat diplomele pentru promoţia 2007), chitanţă de plată a taxei de admitere şi o adeverinţă medicală tip, care să ateste că sunteţi apt pentru facultatea la care candidaţi, eliberată de medicul de familie.

Taxa pe care o percep universităţile în vederea înscrierii diferă, atât de la o instituţie de învăţământ la alta, cât şi în funcţie de facultăţile fiecărei universităţi. Astfel, candidaţii UBB vor plăti o taxă de procesare în valoare de 30 de lei, la care se adaugă taxa de admitere propriu-zisă, care variază între 30 de lei la Chimie şi Geografie şi 170 de lei, la Drept. Universitatea din Bucureşti percepe de la 100 de lei pentru Facultatea de Filosofie, Facultatea de Biologie şi Facultatea de Matematică, la 200 de lei pentru Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Facultatea de Geografie.

La unele facultăţi din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, precum cea de Chimie, Fizică şi cea de Teologie Romano-Catolică, înscrierea se face gratuit, în timp la ce facultăţile de Drept, de Economie şi Administrarea Afacerilor, de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, de Informatică şi de Litere, cuantumul taxei atinge 200 de lei. Totuşi, unele universităţi percep un tarif unic, aşa cum e cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” şi Politehnicii din Timişoara, unde taxa este de 100 de lei. În cazul în care nu aţi „prins” un loc finanţat de stat, nu uitaţi să urmăriţi şi clasificările locurilor cu taxă, ce, în cazul unor facultăţi, sunt afişate separat de tabelele cu rezultatele celor admişi pe locurile bugetate.

Sursa: Gandul

Cântăreţul Tudor Sişu rămâne în arest


Solistul hip-hop Tudor Sişu rămâne după gratii. Deşi la Tribunalul Bucureşti avocaţii cântăreţului au obţinut eliberarea lui Sişu din arest, ieri, Curtea de Apel Bucureşti l-a trimis înapoi după gratii. Iniţial, Tudor Sişu, arestat pentru trafic de droguri, a reuşit să-i convingă pe magistraţii in­stan­ţei de fond că nu prezintă pericol public şi că poate fi cercetat în stare de libertate.

Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea şi a dispus revocarea mandatului de arestare emis pe numele cântăreţului. Solistul hip-hop nu a avut acelaşi succes la instanţa de recurs.

Aici au învins procurorii, astfel că Sişu va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv. Sişu, alături de alte 15 persoane, este acuzat de constituire de grup infracţional, toţi fiind arestaţi preventiv în luna mai 2006 şi trimişi în judecată în noiembrie.

Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional din care ar face parte şi Tudor Sişu vindea mai multe categorii de droguri (heroină, cocaină şi ecstasy), fiind principalul furnizor de stupefiante în toate sectoarele Capitalei.

Drogurile erau apoi vândute la preţuri variind între 200.000 de lei şi 3,5 milioane de lei, în funcţie de tipul drogului. Astfel, un comprimat ecstasy putea fi cumpărat cu 200.000 de lei, un gram de heroină – cu un milion de lei, iar gramul de cocaină era vândut cu o sută de euro. (I.C.)

Sursa: Gandul

Tinerii români pot studia în Europa mult mai uşor

Avantajele integrarii le simt din plin absolvenţii de liceu, care vor să meargă la facultăţi în statele membre ale Uniunii Europene.
Candidaţii din România nu se mai bat, ca-n alţi ani, pe locurile destinate străinilor şi plătesc aceleaşi taxe ca rezidenţii din ţările respective.

Taxele anuale pot ajunge la facultăţile din statele europene chiar şi la 40.000 de euro. Totuşi, de când România a intrat în Uniunea Europeană, statutul absolvenţilor noştri de liceu s-a schimbat.

Pentru cei care vor să-şi continue studiile în ţară, există peste 60.000 de locuri la zi în 56 de universităţi de stat şi 32 particulare. Vezi video aici.

Sursa: Pro Tv

Rolling Stones a venit la Bucureşti cu biciclete şi crose de golf

Trupa Rolling Stones, care a sosit duminică la Bucureşti în vederea concertului pe care îl va susţine marţi, s-a cazat la un hotel de cinci stele din centrul Capitalei, unde staff-ul a descărcat un camion plin de bagaje, în care se află, printre altele, crose de golf, role şi biciclete.
Avionul cu care membrii formaţiei au venit a aterizat pe Aeroporul "Henri Coandă" în jurul orei 18.30, iar după aproximativ jumătate de oră, rockerii au ajuns la hotelul Hilton. Aici, membrii formaţiei şi staff-ul tehnic ocupă două etaje.

Timp de peste o oră, mai multe persoane au descărcat circa o sută de bagaje dintr-un camion. Potrivit şefului american al echipei care asigură paza trupei, în bagaje se află, printre altele, crose de golf, biciclete şi role. "Suntem în turneu de trei luni, călătorim în toată lumea", a spus acesta ca explicaţie la mulţimea de lucruri aduse la Bucureşti. În Roma, de pildă, Rolling Stones a stat şase zile, având şi mult timp liber la dispoziţie.

În jurul orei 21.15, Ron Wood, însoţit de o femeie, a părăsit hotelul, cel mai probabil pentru a lua masa în oraş.
Membrii formaţiei au venit la Bucureşti de la Belgrad, unde au susţinut, sâmbătă seară, un concert, ultimul de dinaintea show-ului din România, ce va avea loc pe Stadionul Lia Manoliu.

Concertul de la Bucureşti, la care sunt aşteptaţi circa 60.000 de spectatori, face parte din turneul "A Bigger Bang", început în 2005. În deschidere vor cânta Iris şi The Charlatans.

Fanii Rolling Stones şi pasionaţii de muzică din România care au avut ocazia să vadă un concert al trupei prin ţările în care aceasta a concertat spun că românii trebuie să se aştepte, marţi seară, la un show grandios din punct de vedere tehnic, la o experienţă muzicală marcantă.

Sursa: Pro TV

Bancomat pentru închiriat DVD-uri


Închirierile unui DVD pot fi la fel de simple ca şi extragerea banilor de pe card. În Bucureşti au apărut primele autonomate de unde îţi poţi alege filmul pe îndelete, fără a mai sta la coadă. Tot ce vă trebuie este un card special.

Pentru a obţine cardului pentru filme nu trebuie decât să completezi un formular. Există trei tipuri de carduri: bronz, silver şi gold. Bronz este în valoare de 200 de mii lei, dar nu ai credit pe el, silver este în valoare de 500 de mii de lei şi ai credit 400 de mii de lei, iar gold este în valoare de un milion şi ai toţi banii pe card.

Preţul închirierii unui DVD variază în funcţie de clasificarea peliculei şi de perioada de închiriere.

Foto: Business Standard
Sursa: Realitatea TV

Mai bine căpşunar în Spania, decât profesor în România


Mai bine muncitor în Spania, decât agricultor sau intelectual cu diplomă în România. Aşa au gândit locuitorii comunei Feldru din judeţul Bistriţa-Năsăud: jumătate dintre ei au plecat în ultimii ani să lucreze în Spania şi Italia ca să scape de sărăcia de acasă. Cei mai mulţi au reuşit, iar pe la casele natale mai trec doar în concediu. Acum toţi cred că e mai bine să munceşti orice în străinătate, dar să câştigi o mie de euro pe lună, decât să predai lecţii la catedră şi să supravieţuieşti cu două sute de euro.

La Feldru, Elena Mari este una dintre multele mame care se gândeşte la copilul plecat în Spania. Fata ei era educatoare. Dorea să facă şi o facultate, dar nu a avut bani. Viitorul în România i s-a închis devreme, aşa că a trebuit să-l caute peste mări şi ţări.

După ce tinerii şi-au dat seama că pot avea o viaţă mai bună decât cea de profesor la Feldru, dascălii care au rămas nu văd un viitor prea bun pentru şcoală.

"Noi beneficiem de mulţi profesori calificaţi, dar s-ar putea, în viitor, mai ales că urmează perioadă de pensionări masive, la matematică şi ştiinţe şi nu ştiu dacă cei tineri vor dori să vină în învăţământ", a spus Vasile Svinţi, director adjunct la Grupul Şcolar Feldru.

Situaţia dascălilor din Feldru nu este singulară. Inspectoratul Şcolar Bistriţa Năsăud primeşte anual sute de cereri de concediu fără plată de la profesorii care vor să muncească orice altceva, numai să câştige mai mult.

Sursa: Realitatea TV

A doua şansă pentru admiterea la liceu

Astăzi începe cea de a doua etapă a admiterii la liceu. Elevii, care nu au promovat Testele Naţionale sau care nu au fost distribuiţi de computer în prima etapă, au la dispoziţie această săptămână pentru a se înscrie pe locurile rămase libere la licee sau la şcolile de arte şi meserii.

Cei care vor să intre la liceele la care sunt necesare probe de aptitudini sau de limbă modernă, trebuie să se înscrie astăzi, deoarece marţi şi miercuri vor susţine efectiv aceste probe.

Afişarea rezultatelor se va face joi, iar vineri va fi ultima zi în care fişele de înscriere mai pot fi completate. Cea de-a doua repartizare computerizată pentru admiterea la liceu se va face luni, 23 iulie.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, peste 36 de mii de elevi NU au obţinut în acest an note de trecere la Testele Naţionale, iar alţi 1500 au ratat prima repartizare deoarece au completat prea puţine opţiuni pe fişele de înscriere. Pentru ei au rămas libere aproape 5500 de locuri la licee şi peste 75 de mii de locuri la şcolile de arte şi meserii.

Sursa: Realitatea TV

Un maghiar a trecut ilegal frontiera română cu parapanta, din cauza vântului


Un cetăţean maghiar, în vârstă de 39 de ani, a fost reţinut, vineri, de poliţiştii de frontieră timişeni, după ce a trecut ilegal frontiera în România în zbor, cu ajutorul unei parapante.

Bărbatul a fost reţinut pe un câmp din apropierea localităţii Valcani, situată în vecinătatea punctului comun de frontieră dintre România, Ungaria şi Serbia de la Triplex Confinium.

El le-a declarat poliţiştilor că a fost purtat, în zbor, de curenţii de aer spre teritoriul românesc şi că nu şi-a dat seama că a aterizat în altă ţară.

Maghiarul a parcurs cu parapanta peste 130 km din punctul de unde a decolat, iar aterizarea s-a produs după mai bine de trei ore.

Având în vedere circumstanţele în care s-a produs trecerea ilegală a frontierei, cetăţeanul maghiar nu va fi cercetat penal, pentru că autorităţile române au considerat fapta sa involuntară ca o rătăcire, a precizat Biroul de presă al Poliţiei de frontieră timişene.

Bărbatul a fost predat autorităţilor maghiare, cu tot cu parapată, în punctul comun de la Cenad-Kiszombor.

Sursa: Realitatea Tv

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!