vineri, noiembrie 9

Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic

Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, pe pagina electronică www.examene.edu.ro modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, aceste teze urmând să înlocuiască, începând cu anul şcolar 2007-2008, testele naţionale de admitere la liceu.

Pentru fiecare disciplină a fost publicat câte un model de subiect, baremul de evaluare, precizări, explicaţii privind modalităţile de rezolvare sau alte informaţii utile, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei remis, miercuri, agenţiei NewsIn.

Subiectele sunt elaborate de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei, în conformitate cu temele selectate din programa şcolară şi comunicate şcolilor. Durata fiecărei teze cu subiect unic este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Disciplinele la care se susţin teze în clasa a VII-a sunt limba şi literatura română, matematică, respectiv limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Elevii de clasa a VIII-a vor susţine teze cu subiect unic la limba şi literatura română, matematică şi geografie sau istorie, la alegere. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, vor susţine o probă de limba şi literatura maternă. Pentru aceştia din urmă, subiectele vor fi asigurate în limba maternă studiată.

În semestrul I, calendarul tezelor, comun pentru clasele a VII-a şi a VIII-a, are următoarea configuraţie: 30 noiembrie 2007 - limba şi literatura maternă, 5 decembrie 2007 - matematică, 11 decembrie 2007 - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), 14 decembrie 2007 - limba şi literatura română, 11 ianuarie 2008 - depunerea contestaţiilor. În situaţii speciale, temeinic motivate, elevii susţin teza cu subiect unic la care au absentat, în perioadele speciale de teze prevăzute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot susţine teza la care au absentat în perioada specială din luna februarie sau în cea din lunile mai - iunie.

Sursa: NewsIn

4 comentarii:

  1. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!