joi, august 2

Alcoolul, strict interzis intr-un orasel din Australia


Autoritatile locale din orasul australian Alice Springs au interzis consumul de alcool in zone publice, relateaza BBC. Masura are si sprijinul comunitatii, ingrijorata de cresterea numarului incidentelor violente.

Localitatea, supranumita ”fantana alcoolului”, este recunoscuta in toata tara din cauza modalitatii faciel de a face rost de bauturi alcoolice. Barurile nu duc lipsa de clienti, iar betivii care se clatina pe drumuri fac parte din peisajul local, astfel ca orasul era o destinatie preferata a petrecaretilor.

Satui de toate acestea, localnicii s-au hotarat sa ia masuri serioase. Interzicerea cu desavarsire a bauturilor alcoolice in toata locurile publice este un prim pas pentru rezolvarea problemei.

Potrivit hotararii edililor locali, consumul de alcool in public va fi pedepsit cu amenziusturatoare. Singurele exceptii se fac in timpul festivalurilor, al competitiilor sportive si al nuntilor.

Prohibitia este sustinuta si de guvern, care incearca sa gaseasca solutii pentru a lupta impotriva abuzului asupra copiilor, foarte frecvent in comunitatile aborigene.

Sursa: BBC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!