luni, august 20

Încep examenele de toamnă, a două şansă pentru elevi


Aproape 41.000 de absolvenţi de liceu vor trece, începând de astăzi, prin noi emoţii. Cea de-a doua sesiune de bacalaureat debutează în această dimineaţă cu proba orală la limba şi literatura română. Elevii minorităţilor naţionale vor susţine proba orală de limba şi literatura maternă mâine.

Adolescenţii vor afla dacă au trecut examenul cu brio peste două săptămâni, atunci când se vor afişa rezultatele finale. Examenul de bacalaureat este organizat în 117 de centre de examen.

Pentru a promova, un candidat trebuie să obţină cel puţin nota 5 sau calificativul admis la fiecare disciplină în parte, dar media finală trebuie să fie de minimum 6. Candidaţii eliminaţi la una din probe nu mai pot continua examenul, iar notele nu le sunt recunoscute în sesiunile următoare. Absolvenţii de liceu care au mai susţinut examenul de bacalaureat de încă două ori, precum şi cei de la liceele particulare trebuie să plătească o taxă de 190 de lei.

Mâine, peste 7.000 de elevi de clasa a VII-a vor începe sesiunea de toamnă a tezelor cu subiect unic cu proba la matematică. Sesiunea specială a tezelor cu subiect unic se va termina pe 28 august cu proba scrisă la limba şi literatura română.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!