joi, august 30

Steaua s-a calificat pentru a doua oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor


Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, a doua oară consecutiv. Miercuri seara, roş-albaştrii au câştigat manşa secundă a celui de-al III-lea tur preliminar al Ligii Campionilor, în faţa bieloruşilor de la BATE Borisov, scor 2-0.
După ce au terminat la egalitate în prima manşă, pe terenul celor de la BATE, scor 2-2, fiind egalaţi în ultimul minut, Steaua a reuşit să câştige cea de-a doua manşă şi să intre în grupele Ligii, pentru a cincea oară în istoria Stelei şi a României.

Roş-albaştrii au rămas singura echipă din România care a reuşit această performanţă, după ce Dinamo a pierdut ieri o şansă mare de a-i însoţi pe stelisti în grupe.

Norocul ţi-l mai faci şi cu mâna ta, spune o veche butadă. Spre deosebire de Dinamo, care a dat piept cu o formaţie puternică, Lazio Roma, Steaua a întâlnit în ultimul tur preliminar dinaintea grupelor o echipă mai slab cotată. Au contat prezenţele Stelei în cupele europene şi punctele aduse de formaţia roş-albastră din aceste competiţii.

După egalul din tur Steaua pornea favorită, dar bieloruşii nu au venit la tăiere pe Ghencea. "Vrem să câştigăm", spunea înaintea meciului antrenorul celor de la BATE, iar elevii săi au arătat că nu sunt vorbe-n vânt.

În minutul 2 BATE a avut o ocazie uriaşă, Bliziniuk a trimis în bară, din 10 metri. Era semnalul de alarmă pentru stelişti. Ocaziile se răzbună, iar în minutul 10 Steaua îi loveşte pe cei de la BATE. Corner Steaua, execută Dică, iar Zaharia, schimbarea de ultim moment a lui Hagi în 11-le de debut al Stelei, punctează cu capul.

Bieloruşii au jucat bine pe contratac şi au pus de multe ori poarta lui Zapata în pericol. Per total Steaua a dominat prima repriză, dar s-a dovedit fragilă la fazele fixe, pe de altă parte punctul forte al Stelei antrenată de Hagi.

Repriza secundă a pornit după acelaşi scenariu. Ocazie uriaşă pentru BATE. Goian este depăşit în viteză de P. Platonov, acesta centrează în faţa porţii lui Zapata, Blizniuk trimite din unghi, din 6 metri, dar şutul este blocat de un stelist. Trec 11 minute şi Dică, din nou omul cu imaginaţie din jocul Stelei, îi pune o pasă filtrantă lui Nicoliţă. Bănel intră în careu, centrează în faţa porţii şi Neaga marchează din 6 metri primul gol al său, de la întoarcerea în Ghencea.

Repriza a doua este o copie identică a primului mitan, cu Steaua controlând meciul şi BATE periculoasă pe contraatac şi faze fixe.

Hagi va trebui să-l cinstească pe Mondragon, fostul coechipier de la Galatasaray, cel care i l-a recomandat pe Zapata. După un debut ezitant la Steaua, cu o gafă în meciul cu polonezii de la Zaglebie, columbianul a închis din nou poarta Stelei. Cel puţin trei intervenţii decisive, din care două în finalul meciului, într-o partidă dominată de Steaua, dar în care ocaziile cele mai mari le-au aparţinut bieloruşilor.

Steaua reuşeşte al cincilea gol din faze fixe în meciurile din preliminariile Ligii, din totalul de şase, şi pătrunde pentru a doua oară consecutiv în Liga Campionilor, o performanţă depăşită tot de roş-albaştii care reuşeau la mijlocul anilor '90 trei prezenţe consecutive în grupele Champions League.

Tragerea la sorţi pentru grupele Ligii Campionilor va avea loc astăzi, la Monaco.
Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!