vineri, august 3

S-a rupt in bucati


Un pod lung de 580 de metri care traversa fluviul Mississippi in orasul american Minneapolis s-a rupt in bucati, pe o portiune de 150 de metri. In urma incidentului, peste 50 de masini au cazut in apa, provocand moartea a patru persoane si ranirea altor saizeci, dintre care sase se afla la spital in stare grava, iar aproape 30 de persoane sunt date disparute.

Incidentul a avut loc miercuri in jurul orei locale 18.00 (2.00 ora Romaniei), in perioada de varf a traficului rutier. Initial s-a crezut ca e vorba de un atac terorist.

Dar, potrivit unor martori, muncitorii care lucrau la baza podului foloseau picamare si e posibil ca vibratiile produse de acestea sa fi dus la ruperea unui element de rezistenta. Pe de alta parte, guvernatorul din Minnesota, Tim Pawlenty, a declarat ca podul, construit in 1967, a fost verificat anul trecut si nu s-a detectat nici o problema structurala.

Nu se stie daca printre victime sunt si romani

Desi fortele de interventie au sosit imediat la fata locului, operatiunile de salvare au inceput la rasaritul soarelui, deoarece, pe intuneric, cautarile ar fi fost ingreunate de resturile metalice cazute in apa.

Consulul Romaniei la Chicago, Gheorghe Predescu, a declarat ca nu stie daca printre victime se afla si romani.

Sursa: Libertatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!