miercuri, august 29

Dinamo a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor


Dinamo nu a reuşit nici de această dată să intre, în premieră, în grupele Ligii Campionilor, în ciuda rezultatului bun din tur, 1-1 cu Lazio, pe "Olimpico". În această seară Dinamo a fost învinsă pe stadionul Naţional cu scorul de 3-1 de Lazio.

Elevii lui Rednic au început bine cel mai important examen de după '90, dar zeiţa Fortuna a arătat încă o dată că ţine doar cu cei puternici. Dinamoviştii i-au recuperat miraculos pe Bratu, Năstase, Opriţa, Mărăgritescu şi Pulhac, accidentaţi în partida tur, însă doar atacantul a fost la înălţimea aşteptărilor lui Rednic.

În minutul 27, Bratu şi-a dovedit clasa, după o cursă în viteză în care l-a pierdut pe drum pe Stendardo, şi a marcat sec în vinclul porţii lui Ballotta. 1-0 pentru Dinamo, iar cei 50.000 de dinamovişti erau în extaz. "Sfântul Graaal" din Ştefan cel Mare, grupele Ligii Campionilor, era parcă în mâinile elevilor lui Rednic. Dinamoviştii au arătat că-şi merită renumele de spartani, însă doar în prima parte a jocului, când nu le-au dat romanilor de la Lazio nicio şansă.

Repriza secundă a fost un coşmar. La doar două minute după reluare Vali Năstase s-a dovedit câlcâiul lui Ahile din defensiva dinamovistă şi l-a cosit în careu pe Del Nero. A executat Rocchi, mult mai prost decât pe Olimpico, dar Lobonţ nu a mai reuşit miracolul. 1-1 şi Lazio era în cărţi. Cu spatele asigurat italienii au pus stăpânire pe joc, iar dinamoviştii au cedat terenul.

Rednic şi-a adus aminte de coşmarul "Anderlecht". Acelaşi scenariu, actori diferiţi.

În 2003, Rapidul antrenat pe atunci de Rednic a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Anderlecht, la Bucureşti, iar la Bruxelles conducea la pauză cu 2-0. Tot în ultimul tur dinaintea grupelor Ligii Campionilor. În 20 de minute belgienii au întors rezultatul şi au câştigat cu 3-2.

Tot în primele 20 de minute ale reprizei secunde din meciul cu Lazio s-a încheiat, la fel de prost, şi cel mai important obiectiv al lui Dinamo din acest an. Del Nero, unul dintre apreciaţii lui Rednic din partida tur, a reuşit o intercepţie la mijlocul terenului, după o pasă greşită a lui Mărgăritescu, şi i-a pasat printre fundaşii dinamovişti lui Rocchi. Vârful italian i-a trimis inteligent cu călcâiul lui Pandev, care a câştigat duelul cu Blay şi a punctat pentru 2-1. Del Nero, Rocchi şi Pandev, adica exact cei trei jucători ai lui Lazio care erau anunţaţi de Rednic, înaintea meciului de astăzi, drept cei mai periculoşi oameni din garnitura lui Delio Rossi. În minutul 67 Blay gafează din nou, după ce îl scoate din ofside pe Rocchi, iar italianul pune capăt chinului dinamovist.

Din păcate Dinamo nu reuşeşte să prindă nici în acest an grupele Ligii, şi rămîne cu o palidă consolare, participarea în Cupa UEFA, în primul tur. Tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei va avea loc vineri, de la 14:00, ora României. Spre deosebire de preliminariile Ligii, unde nu a beneficiat de un statut de favorită, formaţia antrenată de Mircea Rednic va fi cap de serie în turul I în Cupa UEFA şi va evita echipele puternice.

Sursa: Realitatea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!