joi, iulie 12

Astazi s-a afisat repartizarea eleviilor in licee


Repartizarea computerizată a elevilor care au susţinut şi promovat testele naţionale în învăţământul liceal şi profesional de stat a avut loc în această după-amiază, deşi iniţial ministerul programase această acţiune pentru vineri, 13 iulie.

Ministerul Educaţiei a procedat exact ca anul trecut, când repartizarea computerizată a elevilor în licee s-a făcut cu o zi mai devreme decât a fost prevăzută iniţial. La eveniment au participat ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei şi directorul general al Direcţiei Generale Management Învăţământ Preuniversitar, Liliana Preoteasa.

Elevii au aflat în ce licee urmează să înveţe din toamnă, în urma primei etape a repartizărării computerizate în învăţământul liceal şi profesional pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale.

În această etapă au fost repartizaţi doar candidaţii care au promovat testele naţionale sau care, în anii anteriori, au promovat examenul de capacitate ori au obţinut certificatul de echivalare a examenului de capacitate.

La prima etapă a repartizării computerizate au participat 154.214 de candidaţi, rata de promovabilitate înregistrată la testele naţionale fiind de 80,86%, superioară cu aproximativ patru puncte procentuale celei de anul trecut, 76,89 la sută.

La repartizarea computerizată primează media, apoi interesele, preferinţele si aptitudinile elevilor. Algoritmul de repartizare ordonează elevii după medii şi îi repartizează în această ordine pe baza opţiunilor exprimate. Vezi repartizarile aici sau pe edu.ro

Sursa: NewsIn

Un comentariu:

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!