marți, iulie 31

Specialiştii români aduc îmbunătăţiri jocului video "Harry Potter"


Românii se numără printre cei mai buni specialişti din domeniul IT, ei inventând o tehnologie nouă pentru jocul „Harry Potter şi Ordinul Phoenixului”. Programatorii de top au ajuns să fie plătiţi la fel de bine ca şi în Germania, însă FBI avertizează că România reprezintă şi cea mai mare pepinieră de hackeri.

În versiunea mobilă a jocului „Harry Potter şi Ordinul Phoenixului”, torţele atârnate de pereţii întunecaţi din Hogwarts strălucesc într-o manieră fantastică. „Noi am inventat tehnologia, numită «luminare dinamică»”, a spus Mihai Pohonţu, Geberal Manager la divizia din România a Electronic Arts, cel mai mare editor de jocuri din lume.

Programatorii români, printre care şi echipa lui Pohonţu, sunt printre cei mai căutaţi din lume în condiţiile în care marile companii IT internaţionale îşi îndreaptă atenţia către ţările din estul Europei, pentru a beneficia de avantajele oferite de o pregătire informatică şi de limbă engleză deosebitp, la un preţ redus.

Însă cunoştinţele IT au şi o parte întunecată – ţara are o reputaţie de pepinieră pentru fraudele pe computer şi aici există o importantă comunitate de hackeri.

Sursa: CHIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!