sâmbătă, iulie 7

Noul cod rutier îi nemulţumeşte pe asigurători

Decizia autorităţilor de a transfera accidentele uşoare în grija companiilor de asigurări îi îngrijorează pe cei care încheie poliţe pentru autoturisme. Asiguratorii spun că modificarea codului rutier îi avantajează pe şoferi şi îi dezavantajează pe cei care încheie poliţe de asigurare.

"Avantajele sunt în primul rând pentru cetăţeni pentru că în loc să meargă întâi la poliţie şi apoi la societatea de asigurări au posibilitatea să vină direct la societatea de asigurări", a declarat Ion Moise, şeful departamentului daune din cadrul unei societăţi de asigurări.

"Este un câştig pentru conducătorii auto pentru că nu vor mai primi puncte de penalizare pentru că nu vor mai merge la poliţie", a declarat, la rândul său, Liviu Trosca, directorul departamentului daune din cadrul unei societăţi de asigurări.

Asiguratorii spun că nu au primit nicio bază de date de la autorităţi, iar acest lucru le va prelungi orele de muncă la serviciu.

"În mod sigur vom avea o creştere a despăgubirilor pe care le vom acorda.(...) La societăţile de asigurări va trebui sa ajungă numai maşina vătămată. Asta poate fi o posibilitate de creştere a fraudei prin declararea unor accidente nereale", a declarat Ovidiu Mihai Vadean, managerul departamentului daune din cadrul unei societăţi de asigurări.

Reprezentanţii companiilor de asigurări susţin că trebuie să facă eforturi financiare majore pentru achiziţionarea de aparatură electronică şi pentru instruirea angajaţilor. Asiguratorii spun însă că toate aceste cheltuieli nu vor fi resimţite şi în buzunarele şoferilor.

Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!