luni, iulie 23

Columbienii antreneaza soareci pentru detectarea explozibililor


Un contingent de 7 rozatoare specializate in explozibili va fi trimis si in Spania si Mexic

Surse columbiene citate de agentia France Press sustin ca politia din Mexic va trimite in Spania si Mexic un contingent de soareci experti in detectarea explozibililor.

Este vorba de sapte rozatoare care, dupa trei ani de antrenament special, sunt capabile sa detecteze materialele explozibile in 98% din cazuri. Soarecii semnaleaza existenta unui astfel de material prin ridicarea in doua labute pe obiectul respectiv, a declarat pentru postul Tv mexican RCN unul din specialistii care conduce experimentul.

Ministerul Apararii din Columbia va investi 100 de milioane de pesos (aproximativ 52.000 de dolari) pentru ca soarecii sa isi poata continua antrenamentul, economisand astfel alte cheltuieli pe care le-ar implica realizarea altor studii si cercetari pentru detectarea explozibililor.

Biologul Elsa Cifuentes, care lucreaza la acest experiment a semnalat ca, datorita evolutiei geneticii, poate garanta ca "fiii "Pepei", "Tatianei" si "Mariei Juana" se vor naste avand intuitiv cunostiintele de baza in detectarea explozibililor; In plus, noua generatie va deprinde mult mai usor conceptele decat generatia anterioara."

Sursa: Romantica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!