luni, iulie 9

Un sfert dintre candidaţi au picat Bacalaureatul


77% dintre absolvenţii claselor a XII-a care au susţinut în acest an bacalaureatul au promovat examenul, arată datele preliminarii ale Ministerului Educaţiei, înainte de afişarea rezultatelor la contestaţii.

Faţă de anul trecut, numărul elevilor care au promovat este mai mic cu şase procente. Judeţul unde cei mai mulţi elevi care au luat bacalaureatul este Suceava, unde procentul de promovabilitate este de 96%. Şi la Constanţa 95% dintre elevi au luat bacul, iar la Botoşani 93%. În judeţul Ilfov s-a înregistrat cea mai mică promovabilitate, 15%. Urmează Maramureş cu 40%, Argeş, Dolj şi Braşov, unde procentul nu a depăşit 65%. Cei mai mulţi elevi au luat note cuprinse între 8 şi 8,99. În judeţul Ilfov însă 74% dintre elevi nu au reuşit să obţină notă de trecere la Bacalaureat.

Din cei peste 150.000 de elevi înscrişi la examenul din acest an, numai 50 au reuşit să obţină media 10, cei mai mulţi fiind în judeţul Mehedinţi. Elevii au aflat rezultatele în cursul zilei de sâmbătă, când au putut depune şi contestaţii. În cursul zilei de mâine, cei care au contestat rezultatele vor putea afla notele finale.

Foto NewsIn
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!