miercuri, iulie 25

Supercupa României: Dinamo-Rapid, primul derby al sezonului


Supercupa României, primul derby al campionatului 2007-2008, se dispută astăzi de la ora 20.45, pe stadionul "Lia Manoliu" din complexul "Naţional". Dinamo, câştigătoarea Ligii I în sezonul trecut va da piept cu Rapid, deţinătoarea Cupei României, ediţia 2006-2007.

Dinamo porneşte ca favorită, prin prisma faptului că a câştigat lejer campionatul trecut şi a campaniei de transferuri efectuată în vară. Rapidul şi-a pierdut antrenorul cu care a cunoscut cele mai mari performanţe europene din istoria clubului giuleştean (Răzvan Lucescu), dar şi câteva piese grele (Bădoi, Zicu, Ganea, Moldovan, etc.), ajunse chiar în curtea rivalelor din campionat (Steaua, Dinamo sau Poli Timişoara). În plus, titularul postului de portar, Dani Coman, a fost la un pas de plecare şi nici acum situaţia sa nu este complet rezolvată, un factor care ar putea influenţa evoluţia goolkeeper-ului în partida de diseară. Pe lângă toate acestea, Rapid şi-a schimbat sistemul de joc faţă de cel cunoscut în era "Lucescu".

Şi Bergodi, noul antrenor al giuleştenilor, a anunţat că Dinamo este favorită în meciul din Supercupă. Italianul a încercat să-şi scape jucătorii de presiune şi a declarat că îşi va asuma rezultatul. "Responsabilitatea rezultatului este doar a mea", a afirmat Bergodi.

De partea cealaltă dinamoviştii nu vor să rateze primul obiectiv al sezonului şi se tem doar de canicula din Bucureşti de la ora partidei. Elevii lui Rednic s-au antrenat timp de trei săptămâni în Austria la 25 de grade şi de câteva zile au trecut la peste 40, temperatura din Bucureşti.

Book-maker-ii mizează şi ei pe toate aceste considerente. “Câinii" sunt văzuţi drept principalii favoriţi la câştigarea trofeului, cu o cotă de 1,8-1,85, în timp ce o victorie a rapidiştilor este mai puţin credibilă, în viziunea caselor de pariuri: cotă 3,85-4.00. Dacă vor miza pe un egal în partide de diseară pariorii vor primii cel puţin de trei ori suma pariată.

După ce a tot anunţat revoluţia din arbitraj, Lupescu a făcut primii paşi în această direcţie. La startul primei etape de campionat din noul sezon se regăsesc mulţi arbitri tineri, din noul val, iar Corpodean sau chiar Balaj lipsesc de pe listele primei etape. Mai mult, Supercupa României va fi condusă la centru de Istvan Kovacs, un arbitru de doar 22 de ani, o premieră şi un lucru imposibil în anii trecuţi.

Partida de diseară marchează a 10-a ediţie a "Supercupei României". Deşi trofeul a debutat acum 14 ani, s-au disputat doar 10 ediţii din cauză că de 4 ori câştigătoarea campionatului a coincis cu cea a Cupei României. De două ori s-au întâlnit echipele care se vor confrunta în această seară, şi de fiecare dată a triumfat Rapidul. În 2002 şi 2003 rapidiştii au triumfat, iar la conducerea echipei din Grant se afla actualul tehnician al dinamoviştilor, Mircea Rednic.

Sursa: Realitatea Tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!