duminică, iulie 8

Cele şapte noi minuni ale lumii

Marele Zid Chinezesc, Colosseumul din Roma, Machu Picchu din Peru, Taj Mahal din India, Petra din Iordania, Christ Redeemer din Brazilia şi Chichen Itza din Mexic sunt cele şapte noi minuni ale lumii.

Ordinea celor şapte minuni ale lumii a fost votată în urma unui concurs online la care au participat peste 100 de milioane de oameni şi a fost făcută publică pe stadionul Da Luz al echipei Benfica Lisabona, din Portugalia, în cadrul unei ceremonii impresionante prezentate de actorii Hillary Swank şi Ben Kingsley.

Iniţiativa organizării acestui concurs, nerecunoscut de către UNESCO, i-a aparţinut cineastului şi aventurierului elveţian Bernard Weber. Concursul a fost lansat în ianuarie, după ce un juriu format din arhitecţi prestigioşi a elaborat o listă iniţială de 77 de monumente. Pentru finala din această noapte s-au calificat doar 21.

Oameni din toată lumea au putut vota prin telefon sau Internet. Nu sunt multe lucruri care să unească lumea precum cultura globală, a declarat Tia B. Viering, purtătorul de cuvânt al campaniei "Noile 7 minuni ale lumii".

Organizatorii au declarat că acest concurs a constituit un prilej de a promova la nivel global cultura societăţilor care s-au dezvoltat în arii geografice diferite de Europa şi Orientul Mijlociu.

Monumentele alese completează lista celor şapte minuni ale lumii antice. Acestea erau piramida lui Keops din Egipt, Grădinile suspendate din Babilon, templul zeiţei Artemis din Efes, statuia lui Zeus de la Olympia, mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rhodos şi Farul din Alexandria. Astăzi, doar piramida din Egipt mai există.

La festivitatea de premiere au fost prezente personalităţi precum premierul portughez Jose Socrates, fostul secretar al ONU, Kofi Annan, actriţa Jennifer Lopez, fostul astronaut Neil Armstrong şi fotbalistul Cristiano Ronaldo.

Marele zid chinezesc:
clic pe poza pentru a o mari



Colosseumul din Roma:
clic pe poza pentru a o mari


Machu Picchu din Peru:
clic pe poza pentru a o mari


Taj Mahal din India:
clic pe poza pentru a o mari


Petra din Iordania:
clic pe poza pt a o mari



Christ Redeemer din Brazilia:
clic pe poza pentru a o mari


Chichen Itza din Mexic:
clic pe poza pentru a o mari

Sursa: Realitatea Tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Video-ul zilei!!

Video-ul saptamanii!!!